Jeep Grand Wagoneer: ameriški pogled na luksuzne velike terence

Jeep Grand Wagoneer

Jeep Grand Wagoneer je bil prvič predstavljen davnega leta 1984, kot velik športni terenec, ki je tradicionalno špartanski Jeep dvignil na bolj “luksuzni” nivo. Oziorma takšen, kot je takrat v Evropi veljal za standard tovrstnih vozil. Wagoneer je leta 1991 Jeep umaknil iz proizvodnje, a ta je vseeno ostal v glavah kupcev kot tisti “posebni” Jeep, ki je imel stranice obložene z lesom. In prav ta ikoničen status kane Jeep ponovno obuditi.

Prihaja Grand Wagoneer za sodobni svet oziroma koncept Grand Wagoneerja, ki ga poganja tisto, kar Jeep imenuje “napredni pogonski sklop za električna vozila”. In prav ta lahko nakazuje, da zna prav Wagoneer biti prvi popolnoma električni SUV te legendarne znamke.

Jeep Grand Wagoneer je izdelan s poudarkom na uporabi trajnostnih materialov, s tretjo sedežno vrsto in s stekleno streho s sončnimi celicami. Medtem pa se v notranjosti bohoti več zaslonov na dotik, decentna obloga iz tikovega lesa kot v jahti ter prav poseben volan z dvema krakoma, ki se spominja na originalni model. Koncept se vozi na 3D-natisnjenih 24-palčnih aluminijastih platiščih, prav tako pa ima številne terenske dodatke, kot so vlečne kljuke, vitel, itd.

Jeep Grand Wagoneer – v 2021 ga bodo pričeli izdelovati v Detroitu.

Podrobnosti o cenah, motorizaciji in vsem ostalem še niso znane, Jeep pa sicer namiguje na začetek proizvodnje v naslednjem letu v novi tovarni v Detroitu!

Dodatne Informacije

jeep.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Volkswagen Arteon in Arteon Shooting Brake