Koncept Jeep Gladiator Farout dodaja dizelsko moč za overlanding doživetja

Zadnjič posodobljeno: :

Vsakoletni velikonočni džip safari v Moabu v ameriški zvezni državi Juta je bil letos sicer odpovedan, vendar je Jeep vseeno pokazal, kar bi morali videti že na tem dogodku. Avtomobilski proizvajalec je razkril koncept Gladiator Farout.

To je overlanding vozilo, s katerim se lahko odpravite kamorkoli želite. V bistvu gre za naslednika koncepta Gladiator Wayout, vendar s kopico dodatkov, zaradi katerih je ta pickup sanje vsakega avanturista.

Najpomembnejša lastnost Gladiatorja je strešni šotor, ki se odpre in zapre v nekaj sekundah. Vozilo v dolžino meri 4 metre in 88 centimetrov, visok pa je 2 metra in 28 centimetrov. V njem lahko spijo do štiri osebe. Notranjost je obdana z lesom, ima viseče police, prostor za mizo in vgrajene sedeže. Na voljo sta tudi popolnoma funkcionalen hladilnik in štedilnik.

Koncept Jeep Gladiator Faraut
Koncept Jeep Gladiator Farout

Zasnova koncepta je 3-litrski EcoDiesel V6 Jeepa, ki bo na voljo v liniji Gladiator model 2021. Proizvaja dobrih 260 konjskih moči, ima 17-palčna platišča, ki imajo 37-palčne pnevmatike za blatne terene.

Dodatne Informacije

Več informacij na:
jeep.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Novi Golf Variant 8: najbolj družinski Golf vseh časov