Canyon Future Mobility Concept: varnost avtomobila in praktičnost kolesa

Canyon Future Mobility Concept (Foto: Canyon)

Medtem ko kolesa ponujajo enega najbolj ekonomičnih in uporabnih načinov prevoza, so njihove šibke točke velikokrat prav varnost (na kolesu smo resda izpostavljeni, tako prometu kot vremenu), prostor za shranjevanje in pa udobje. Te resničnosti se zelo dobro zavedajo pri nemškem podjetju Canyon Bicycles, zato si prizadevajo zapolniti verzel med kolesom in avtomobilom, in sicer tako, da priljubljenega dvokolesnika nagradijo s popolnoma zaprto kabino, z dovolj prostora za shranjevanje in pa z udobnejšim prostorom za voznika.

Canyon Future Mobility Concept oziroma Podbike je vozilo za enega do maksimalno dva potnika, primerljivo z ležečim kolesom, ogrnjenim s karoserijo. Zasnovo še vedno poganjajo pedala, ki jim pomaga baterija z 2.000 Wh, ki lahko kolo požene do hitrosti 56 km/h. Doseg futurističnega koncepta je več kot 144 kilometrov. Ročne komande za krmiljenje in zaviranje so pametno integrirane v vrata, medtem ko je postaja za pametni telefon nameščena ob voznikovih nogah, med pedali.

Oblika vozila še vedno omogoča splošno gibčnost tradicionalnega kolesa in pa “vijuganje” skozi mestni promet, le da je vožnja z njim izrazito udobnejša. Poleg zaščite pred vremenskimi vplivi popolnoma zaprta kabina varuje tudi pred trki z drugimi vozili. Če želimo, jo lahko odpremo, ter se tako naužijemo svežega zraka in sonca.

Koncept, za katerega si še kako želimo, da postane resničnost!

Dodatne Informacije

canyon.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!