CityJob 2020: iščemo samozavestne komunikatorje

City Magazine uživa status najbolj branega lifestyle spletnega portala, namenjenega obema spoloma. Na dnevni ravni ga v povprečju obišče 50.000+ različnih različnih naprav. Objave, pa imajo tudi več kot 10.000 branj.

Delo novinarja v letu 2020 ni več običajno delo za katerega se lahko šolaš! Gre za delo, kjer uporabljamo skupek lastnosti močnega komunikatorja. “Novinar” mora poznati psihologijo ter delovanje množic, da lahko s svojimi prispevki prepriča bralce, da mu prisluhnejo. Na svojem področju mora biti “odličnjak” in tema, ki si jo izbere za fokus njegovega ustvarjanja, mu mora biti izjemno domača. V njej je profesionalec oziroma tisti, ki o stvari ve toliko, da je njegova presoja ključna za ustvarjanje javnega mnenja. Leta 2020 novinar ni več le to. Novinar je vplivnež, ki svoje profesionalno medijsko ustvarjanje jemlje kot celovito poklicanost. Še več! Dober novinar leta 2020 je hkrati tudi multimedijec. Poznati mora osnove oblikovanja, video montaže in fotografije, hkrati pa mora biti estet. Pravzaprav multipraktik. In nekdo, ki je pripravljen svoje delo vzeti za svoje poslanstvo.

Pri City Magazine ne iščemo samo ustvarjalce vsebin, temveč tiste, ki boste s svojimi vsebinami navduševali ter jih tudi širili med množice. Verjamemo, da je dober novinar leta 2020 vplivnež, ki ostaja profesionalec. Njegovo mnenje pa strokovno in prilagojeno mediju za katerega piše.

V osnovi je City Magazine platforma, preko katere lahko posamezniki s svojim ustvarjanjem vsebine hitreje in učinkoviteje ustvarjajo svojo digitalno osebnost. Tudi zato v svoje vrste vabimo tiste, ki to dojemajo prav na takšen način.

Načrti za prihodnost so veliki in gredo v smer odličnosti ter razvoja novih vsebin. In popolnoma novih pristopov. Prav zato v svoje vrste vabimo zunanje sodelavce – mojstre besed, predvsem pa odlične komunikatorje. Namreč komunikacija dan danes v medijih ni le enostranska.

Pri City Magazine ne iščemo samo ustvarjalce vsebin, temveč tiste, ki boste s svojimi vsebinami navduševali ter jih tudi širili med množice.

Pričakovanja uredništva

Filozofija našega uredništva je drugačna od filozofij klasičnih založniških hiš. Tako ne pričakujemo klasičnih profilov, temveč profile sodelavcev, ki bodo s svojo energijo, navdušenjem in ljubeznijo do ustvarjanja gradili in soustvarjali blagovno znamko City Magazine, navduševali spletne množice in tudi množice bralcev naših tiskanih izdaj.

Pričakovana znanja za sodelovanje z zunanjim sodelavcem – komunikatorjem:

  • Odlično poznavanje medija City Magazine in njegovega sloga, namena, rubrik itd. Pričakujemo, da medij dobro poznate in da znate tudi sami razvijati inovativne teme.
  • Odlično in brezhibno poznavanje slovenskega jezika.
  • CMS: poznavanje dela s CMS-sistemi ni pogoj, je pa zaželeno zaradi vnosa člankov na spletno stran (WordPress okolje).
  • Delo v oblaku – Google Drive, urejevalnik besedil Google Dokumenti, razpredelnice, delo z rešitvami v oblaku in aplikacijami.
  • Delo s fotografijami: urejanje in popravki, oblikovanje, obrezovanje fotografij (Photoshop, druge rešitve).
  • Ideje, marljivost, natančnost, inovativnost in progresivnost.
  • Dobro poznavanje družbenih omrežij in administracije družbenih spletnih kanalov (Instagram, Facebook, Twitter).
  • Osebna spletna prisotnost na družbenih omrežjih in lastni kanali za distribucijo napisanih vsebin (Instagram, Facebook, Twitter)
  • Zaželene izkušnje na področju novinarstva ali urednikovanja oziroma izkušnje v medijskem svetu.
  • Najbolj zaželena lastnost je zmožnost profesionalne rasti in osvajanja novih znanj.

Način dela: samostojno od doma z občasnimi uredniškimi srečanji.
Oblika dela: s. p., študent ali drugi status.
Plačilo: mesečno glede na obseg opravljenega dela (količina) in odgovornosti, stimulacija glede na uspešnost vsebin in nivo samostojnosti komunikatorja.

Kako oddam prijavo?

Prijavo s svojim CV-jem in izkušnjami posreduj na job@citymagazine.si. Hkrati prosimo, da posreduješ čim večji nabor svojih dosedanjih pisnih izdelkov oziroma objavljenih člankov (za presojo tvojega dela in umeščanja v izbor).

Dodatne Informacije

Prijave zbiramo do 15. 10. 2020 na e-naslovu:
job@citymagazine.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
7 brutalno iskrenih razlogov, zakaj iz svojega življenja brišem določene ljudi!