Hamburger
Utrip mesta · kulinarika

Čeprav nas pri izbiri bruncha včasih zapelje kaj novega, se vselej vrnemo nazaj k naši ljubezni številka ena – sendviču z jajčki! Pri vas ni tako, pravite? Potemtakem zagotovo še niste naleteli na pravega. Naj vam predstavimo top 10 sendvičev z jajci, ki zagotovo prepričajo.

1. Sendvič z jajci in slanino na francoski način

Na popečen kruhek položimo hrustljavo zapečeno slanino, dopolnimo s penasto umešanimi jajci in nadgradimo s slastno paradižnikovo omako. Mmm, naj se pojedina prične!

2. Mafin z jajčkom

V kolikor premoremo nekaj kuhinjskih spretnosti, si vzamemo čas in pripravimo slane mafine, v katere “skrijemo” jajčka. Maso (ki ji dodamo nasekljano čebulo in po želji kaj mesnega) do polovice vlijemo v modelček za mafine, dodamo jace in prelijemo do vrha.

3. Vegetarijanski super-sendvič

Ciabatta, umešana jajčka, avokado in … v pečici pečen krompirček. Odlična izbira za brunch, ki sledi preplesani sobotni noči.

4. Sendvič z jajcem na oko

Tudi sendvič s pečenim jajcem na oko “potolaži” v trenutku. Za piko na i dodamo nekaj kapljic čilijevega ali bazilikinega olja. Omamno!

5. Toast iz francoske štruce

Ste že poskusili narediti toast iz česa drugega kot iz toasta? Francoska štruca bo zapečena še bolj prijetno hrustljava in vabljiva, še posebej, če med polovici položimo nekaj svojih najljubših “sendvič sestavin”. Ne pozabimo na mocarelo!

PREBERITE ŠE: Jernejkitchen – najbolj “Pinterest friendly” slovenski kulinarični blog

6. Hamburger s pečenim jajcem

Bombetka, rukola, pečeno jajce, bazilika in popečena slanina, ki jo lahko zamenjamo tudi s posušenimi paradižniki.

7. Mafin s pleskavico in jajcem

V kolikor nam od včerajšnjega piknika v hladilniku ostane kakšna pleskavica, jo stisnemo med polovici “mafin” kruhka in obložimo z umešanimi jaci, katerim med pečenjem dodamo nekaj svojega najljubšega sira. Ne pozabimo na začimbe!

8. Sirov toast s pestom in robidami

Slane kruhove šnite premažemo s pestom, dodamo robide in mocarelo ter popečemo v toasterju. Obložimo z najljubšo solato in uživamo.

9. Kmečki kruh s pečenim jajcem

Dve rezini kmečkega kruha položimo v pečico in zapečemo z nekaj rezinami mocarele. Ko se ta hrustljavo zapeče, med polovici položimo jajce in na čebuli popečeno papriko.

10. Kajzarce z jajčki in avokadom

Kajzarca, avokado, jajčka na naš najljubši način in stare dobre kumarice. Dober tek!

Sladkarnica in marmeladnica Lotos Sladkarnica in marmeladnica Lotos v Ljubljani Bison_epicbarcom Epic: proteinske ploščice iz bizonovega mesa Foto: jernejkitchen Jernejkitchen – najbolj “Pinterest friendly” slovenski kulinarični blog makis-saumon-avocat-avocado-salmon-sushi-rolls-1-of-1-3 Vse kar morate vedeti o sušiju