15. WALL.E (2008)
Kulturni izbor · film

Vesolje, tako ogromno in še vedno tako neznano. Že od nekdaj je nauduševalo številne umetnike, glasbenike in tudi filmske ustvarjalce. Za vas smo pripravili izbor 20 najboljših vesoljskih filmov, ki se jih splača vsaj enkrat pogledat.

Čeprav je večina teoretikov trenutno naklonjena prostorsko neskončnemu Vesolju, v resnici še vedno ne vemo ali ima Vesolje svojo mejo ali je neomejeno. Prav ta neskončnost in skrivnostnost Vesolja ter neznanega že stoletje naudušuje številne filmske ustvarjalce,ki so svoji domišljiji pustili prosto pot tako raznolikim planetom in zvezdam, ki nas obdajajo, kot tudi vsemogočim vesoljskim bitijim z neverjetnimi lastnostmi, ki bodo lahko nekega dne ogrožale človeka.

V 50-ih letih prejšnjega stoletja je popularnost in zanimanje za NLP (oz.”UFO”) ter nezemljane še posebej naraslo in ljudem dalo misliti, da mogoče pa le nismo sami v tej galaksiji. S tem so se seveda začele širiti tudi najrazličnejše teorije zarote, ki najdejo svoje mesto v že skoraj vsakem ameriškem filmu o nezemljanih.
Fascinantnost Vesolja ne bo nikoli zamrla, zato smo za vas v galeriji pripravil izbor najboljših vesoljskih filmov, ki vas bodo popeljali v neznano.

Odpri galerijo

cover-najslabši-filmi Lestvica najslabših filmov vseh časov 01 Filmska premiera: slovenski dokumentarni film Mama Evropa Downey-e1403886525453 Forbesova lestvica: Največji zaslužkar med igralci ponovno Robert Downey Jr. pag-9-movie-chocolate Film: seznam kulinaričnih filmskih uspešnic, pri katerih se vam bodo pocedile sline ·