22motors-flow-pic-1
Utrip mesta · mobilno

V državah s hitro rastočim prebivalstvom je postal skuter eno izmed osnovnih prevoznih sredstev. Ker je povpraševanje veliko in ker pogon na električno energijo stopa v ospredje, tako niti ni čudno, da smo priča množici takšnih in drugačnih zagonskih podjetij. Eno izmed takih je tudi 22Motors, ki v Indiji razvija prvi skuter z umetno inteligenco na svetu.

22Motors Flow je na prvi pogled še eden izmed množice električnih skuterjev, a s to razliko, da v sebi skriva nekaj več kot zgolj baterijo in elektromotor. V sebi namreč skriva tehnologijo, ki je bolj napredna od tiste, ki smo jo do zdaj srečevali pri skuterjih. Ne gre le za povezljivost z aplikacijo in GPS-sistemom, skuter namreč uporablja umetno inteligenco, s pomočjo katere se uči voznih navad uporabnika. Skuter Flow stalno spremlja vožnjo in si tako ustvari nek povprečen način vožnje. Ko je skuter pridobil te podatke, lahko zazna spremembe v vožnji in po potrebi opozori voznika ne spremembe v načinu vožnje. Flow ima sposobnosti opozoriti na bližajoči se servis, lahko pa tudi samodejno naroči rezervne dele, da vas bodo ti že čakali, ko ga boste pripeljali v delavnico. Vsi podatki, ki jih skuter pridobiva, se shranjujejo v oblak, do njih pa lahko dostopamo prek mobilne aplikacije.

Flow ima v zadnjem kolesu skrit Boschev elektromotor z 2,1 kW moči. Elektromotor ima možnost rekuperacije in lahko ‘reciklira’ več kot 5 % zmogljivosti baterije. Najvišja hitrost, ki jo doseže Flow, je okoli 65 km/h, s polno baterijo pa lahko prevozi do 90 kilometrov dolgo razdaljo, po potrebi pa lahko v skuter vgradimo še dodatno baterijo. Za polnjenje potrebuje okoli 5 ur, če pa ga priključimo na hitro polnilnico, bomo potrebovali štirikrat manj časa. Če ga polnimo 10 minut, bomo s tem pridobili dovolj energije za okoli 16 kilometrov poti. Povsem dovolj, če moramo na hitro skočiti po opravkih. Pod sedežem ima Flow dovolj velik prostor za čelado, vzvratno prestavo za lažje parkiranje, USB-vtičnico, tempomat in LED-žaromete. Flow naj bi bil na voljo že od 1.125 ameriških dolarjev dalje.

Uber Hover Uber: kako bodo videti prva pristajališča za leteče avtomobile? Aston Martin V12 Vantage V600 Aston Martin V12 Vantage V600: ‘analognih’ 592 konjskih moči MINI-hatch-royal-wedding-prince-harry-meghan-markle-designboom1800 Mini, narejen posebej za britansko kraljevsko poroko BMW M5 Competition BMW M5 Competition: še bolj strupeni M5 · · · ·