cristian-lozan-sC0y_W9TFao-unsplash
V zraku · odnosi

Ljubezen včasih boli in v to se boš prepričal, če boš slepo verjel v bajke – to so 3 najpogostejše iluzije, zaradi katerih morda čisto vsaka tvoja zveza propade.

Že od otroštva nam polnijo glave z idejami o ‘princu na belem konju’ in o ‘srečno do konca svojih dni’.
Potem nekoliko odrastemo in spet nas pozdravijo najstniške serije o najlepšem dekletu, ki se zaljubi v največjega ‘upornika’ na šoli. Ta se nato spremeni in pokaže svojo nežnejšo plat …

Za tem so na vrsti razne romance in romantične komedije, ki so samo pika na i vsem napačnim predstavam, ki so se oblikovale že v otroštvu. Naenkrat smo v tridesetih in v ljubezni tako zelo nesrečni … prej boš nehal verjeti v te 3 iluzije, prej boš srečen!

3 iluzije, zaradi katerih vsaka tvoja zveza propade

Princ na belem konju

Prepričanje, da moraš potrpežljivo čakati na nekoga, ki te bo ‘rešil’ in ‘osrečil’, je precej nevarno. Pravzaprav za srečo ne potrebuješ nikogar. Namesto, da iščeš moškega, ki bo ustrezal tvoji romantični predstavi, poišči nekoga, ki bo s teboj ravnal s spoštovanjem in te obravnaval kot enakopravnega partnerja.

“On želi, da ga rešim.”

Čeden mladenič z žalostno življenjsko zgodbo? Oh, prav gotovo je čakal samo nate, da bi mu pomagala in ga ‘popravila’. Ah, kje! Problematični fantje so problematični fantje, in ni ženske, ki bi moškega spremenila proti njegovi volji.

Sorodna duša

Lahko sploh opredeliš, kaj razumeš pod pojmom ‘sorodna duša’? Težko, kajne? Ne bodi razočarana, postavi se raje na trdna tla. Leta bodo namreč bežala, ti pa boš po možnosti iskala nekaj, v kar niti sama nisi prepričana.

Dober in zdrav odnos lahko imamo samo s tistimi, ki spoštujejo našo individualnost in katerih individualnost spoštujemo mi sami. Razmerje nikoli ne sme biti samo sebi namen, temveč izbira, ki smo jo naredili zavestno in odgovorno, z veliko, veliko ljubezni.

Photo by Paige Smock on Reshot Tolikokrat na teden imajo seks srečni pari! In presenečeni boste ! shutterstock_768971593 10+ intimnih trenutkov, ki bi jih moral vsak par doživeti vsaj enkrat Ljubke ilustracije: to počne čisto vsak par, ki se močno ljubi Ljubke ilustracije: to počne čisto vsak par, ki se močno ljubi Bolečina, ki je ne privoščiš nikomur: tako se naše telo odzove na razhod! Bolečina, ki je ne privoščiš nikomur: tako se naše telo odzove na razhod! · · · ·