4 naravni načini, kako se znebiti dlak pod pazduho brez britja.
Utrip mesta · zdravje & lepota

V času poletja, ko nosimo bolj lahkotna oblačila, so naše pazduhe še bolj izpostavljene, zato poskrbi, da se boš s temi naravnimi načini rešila nadležnega britja. S temi sestavinami naj bi tvoje dlake popolnoma izginile. Vredno je poskusiti.

Britje, ki velja za sestavino osnovne higiene, je v 21. stoletju postavljeno pod vprašaj, saj število tistih, ki si puščajo dlake pod pazduho, očitno narašča – 77 odstotkov milenijcev se brije, 33 pa je odločilo za puščanje dlak. Če razmišljaš o alternativah, si oglej te naravne načine, s katerimi boš odstranila dlake ali vsaj upočasnila njihovo rast, jih pobelila in omehčala.

1. Sladkor + limonin sok

Sladkor in limona sta idealni sestavini za boj proti neželenim dlakam. Čeprav je proces odstranjevanja boleč, rezultati lahko trajajo do štiri tedne.

Potrebujete:

 • 200 gramov sladkorja
 • 85 gramov medu
 • polovica limone

Priprava:

Sestavine zmešate v posodi, ki jo nato položite v mikrovalovno pečico za dve minuti. Na vsakih 20 sekund zmes premešajte in jo postavite nazaj v mikrovalovno. Pred uporabo maso ohladite.

Če želite dlake še pobeliti, uporabite limono z vodo, ki velja za belilno sredstvo, hkrati pa upočasni rast dlak.

Potrebujete:

 • 2 žlici sladkorja
 • 120 mililitrov tople vode

Priprava:

2 žlici limoninega soka zmešajte z vodo. Tekočino namažite pod pazduho in jo pustite delovati 20 minut. Ko zaključite s procesom, pazduho operite s toplo vodo. Postopek ponovite od 2- do 3-krat na teden.

2. Beljak + koruzni škrob

Ta masa je zelo učinkovita pri odstranjevanju dlak, nekateri pa jo uporabljajo za odstranjevanje ogrcev.

Potrebujete:

 • 1 jajce
 • 1/2 žlice koruznega škroba
 • 1 žlica sladkorja

Priprava:

Rumenjak ločite od beljaka. Škrob, sladkor in beljak združite in dobro premešajte. Nanesite pasto na kosmato površino in pustite, da se posuši. Ko je dovolj suha, pa jo odstranite s pazduhe.

3. Mleko + kurkuma

S to maso bodo vaše dlake razredčene.

Potrebujete:

 • 3 žlice kurkume v prahu
 • 1 žlico mleka

Priprava:

Sestavini združite in dobili boste gosto pasto, ki jo namažite pod pazduho. Pustite jo delovati 20 do 30 minut. Ko se pasta posuši, jo z mokro brisačo odstranite s kože. Postopek redno ponavljajte za viden učinek.

4. Papaja + kurkuma

Papaja vsebuje papain – encim, ki uniči lasne mešičke in preprečuje ponovno rast.

Potrebujete:

 • 2 žlici speštane papaje
 • 1/2 žlice kurkume

Priprava:

Sestavini združite in ju dobro premešajte. Maso nežno, a temeljito vmasirajte v kožo. 15 minut jo pustite delovati, nato pa pazduhe sperite. Ta masa je učinkovita le na dolgi rok, zato postopek ponavljajte od 2- do 3-krat tedensko več mesecev.

Pripravljenost na prvo menstruacijo je bolj zakomplicirana, kot bi morala biti, pravi raziskava. Raziskava odkriva, kako so ženske doživele prvo menstrualno izkušnjo shutterstock_670216873 Znanost pravi, da sadje lahko ješ kadarkoli in kolikor si ga želiš Tesnoba je neposredno povezana s stresom. Točno tako pretiran stres vpliva na naše telo in um Modeli delijo 7 trikov, ki ti lahko pomagajo, da si v vsaki situaciji videti osupljivo. Modeli delijo 7 trikov, ki ti lahko pomagajo, da si v vsaki situaciji videti osupljivo · · ·