Cold-Weather-Movies-082215
V zraku · buzz buzz

Ko mraz potrka na vrata, je gotovo, da ga čutimo po celem telesu in si želimo biti na toplem. A verjemite, to je še najmanj, kar nizka temperatura naredi vašem telesu. Dejansko obstajajo še drugi nenavadni načini, kako hladno vreme vpliva na vaše telo in ne boste verjeli, kako so nekateri absurdni.

Ne glede na sezono ali vremensko napoved si želi vaše telo ohraniti stalno, prijetno temperaturo. Raziskovalni fiziolog na ameriškem raziskovalnem inštitutu za okoljsko medicino Robert Kenefick pravi, da takrat, ko temperatura pade, termoreceptorji na koži sporočijo hipotalamusu, delu možganov, ki med drugim vzdržuje tudi telesno temperaturo, da je mrzlo. Hladno vreme poskuša ‘ukrasti’ vašo energijo, telo pa se nenehno bojuje proti mrazu, zato da ostane toplo. Medtem pa se dogajajo nenavadne stvari.

Spolni nagon

Mrazu se lahko zahvalite, ker bo vaš spolni nagon še močnejši. Vaša boljša polovica pa bo sploh hvaležna. Doktor Richard Honaker, ki je spletni zdravnik, pravi, da lahko hladno vreme poveča vaš spolni nagon zaradi vplivov sprememb letnega časa, ki vpliva na povečanje količine sperme za moške. V zimskem času naj bi bila prisotna višja raven testosterona in višja stopnja plodnosti, kar lahko privede do povečane spolne želje.

Nosnici

Vsi vemo, da hladno vreme pogosto izsuši kožo, a tudi notranje dele telesa. Mraz na splošno ne vpliva na vaš vid, vonj ali druge čute, a kot doktor Honaker pravi, suha vročina v zaprtih prostorih, ki vas ščiti pred hladnim vremenom, lahko povzroči izsušitev sluznice v nosu – to pa lahko vpliva na to, kako okusite stvari oz. na občutek za vonj.

Odvajanje vode

Prepogosto odvajanje vode pozimi zagotovo ni nekaj, česar se veselimo. Doktor Chirag Shah, s spletne strani pollMed, pravi, da je nenavaden učinek hladnega vremena na telo ta, da poveča potrebo po uriniranju. To se verjetno zgodi zaradi varovanja vitalnih organov – povečan pretok krvi v jedru sporoča receptorjem, da je naš krvni tlak višji od običajnega in da se moramo znebiti odvečne tekočine.

Kakovost spanca

Verjetno si želite, da vaš sistem ogrevanja nadzoruje raven vlažnosti v vašem domu in ohranja enakomerno temperaturo skozi noč. Ne preveč vroče, ne preveč hladno! Richard Ciresi, svetovalec v podjetju za klimatske naprave, pravi, da si morate nabaviti vlažilec zraka zaradi sinusov, ki jim morate preprečiti, da bi se izsušili, medtem ko spite.


Temu se ne moreš izogniti: življenjske resnice, ki jih mora sprejeti vsak moški Temu se ne moreš izogniti: življenjske resnice, ki jih mora sprejeti vsak moški Hiška, v celoti izdelana iz čokolade Saj ni res, pa je! Hiška, v celoti izdelana iz čokolade, ki jo lahko najamete Najbolj nadležne stvari, ki jih ljudje počnemo v javnosti in spravljamo drug drugega ob živce Najbolj nadležne stvari, ki jih ljudje počnemo v javnosti in spravljamo druge ob živce shutterstock_778619989 Predmeti na pisarniški mizi, na katere prisegajo uspešni poslovneži · · ·