5 jezikov, ki se jih moraš naučiti v letu 2019
V zraku · buzz buzz

Ugotovitev, da znanje jezikov odpira nove poti v življenju, nikakor ni vprašljiva. Učenje tujega jezika vzame veliko časa in energije, zato priporočamo, da se odločite za takšnega, ki vam bo v prihodnosti koristil.

Za vas smo sestavili seznam 5 jezikov, ki se jih morate začeti učiti v letu 2019. Nekateri vam bodo zelo koristili, drugi morda manj, a dodatno znanje ne bo odveč!

Španščina

Na svetu živi kar 330 milijonov naravnih govorcev španskega jezika. Španščina je sicer uradni jezik Španije, večine držav Srednje in Južne Amerike ter Ekvatorialne Gvineje, doma pa jo uporablja tudi 35 milijonov Američanov. Gotovo vam bo koristila, če se boste odpravili na dopust v kakšen bolj eksotičen kraj.

Kitajščina

Kitajski jezik v Evropi ni tako razširjen, kar pa še ne pomeni, da ni uporaben. Na svetu ima kar 982 milijonov naravnih govorcev, 1,1 milijarda ljudi pa se ga je naučila kot tuji jezik. Koristen je zlasti v poslovnih vodah. Nikoli ne veste, kakšna poslovna priložnost vas čaka za ovinkom. In seveda vključuje znanje kitajščine.

Italijanščina

Italijanščina je jezik klasične glasbe, mode, umetnosti in hrane. Za Slovence je še posebej privlačna zaradi bližine italijanske meje. Obenem je dokaj podobna španščini, zato lahko z nekaj dodatnega truda ‘ubijete dve muhi na en mah’.

Angleščina

Kljub temu, da angleščina po številu naravnih govorcev zaostaja za kitajščino in španščino, pa je zaradi svojega pomena nedvomno svetovni jezik številka ena. Z njo se lahko sporazumevate skoraj povsod. Če niste dobri v angleščini, je zdaj čas, da se vpišete na tečaj in jo izboljšate. Hvaležni boste sami sebi!

Nemščina

Nemščina je v Evropi s 105 milijoni naravnih govorcev najbolje zastopan jezik. Nemčija se hkrati lahko pohvali z nazivom četrtega največjega gospodarstva na svetu in tako velja za eno največjih svetovnih velesil. Poslovne priložnosti v tej deželi so veliko boljše, zato nikoli ne veste, kdaj se boste preselili nekaj kilometrov severjene zaradi kariere.


Tako bi bil videti Eminem, če bi se na svojih fotografijah kdaj smejal Tako bi bil videti Eminem, če bi se na svojih fotografijah kdaj smejal Skrivnosti govorice telesa: 5 signalov, ki izdajo ljudem, kaj imaš v mislih One so našle svojega princa: 10 zvezdnic, ki so se le enkrat poročile Elektronska glasba naj bi vplivala na to, kako upravljaš z denarjem! Elektronska glasba naj bi vplivala na to, kako upravljaš z denarjem! 6 nasvetov, kako vzgojiti pridne otroke, ki niso razvajeni 6 nasvetov, kako vzgojiti pridne otroke, ki niso razvajeni