Steve Jobs
Kulturni izbor · film

Ker se leto počasi približuje koncu, smo se v uredništvu odločili izbrati 5 najboljših dokumentarcev leta 2015. V izbor smo poskušali vključiti dokumentarce z različnih področij, ki so pravi navdih in vsekakor vredni ogleda …

Vzemite si čas in si oglejte (ko bodo na voljo) vsaj enega izmed petih najboljših dokumentarcev leta 2015 po izboru našega uredništva. Obljubljamo vam, da vam ne bo žal …

PREBERITE ŠE: Najboljši in najzabavnejši muzikali, ki si jih moraš ogledati

1. Amy

Britanski dokumentarec o meteorskem vzponu in tragičnem padcu britanske kraljice soula Amy Winehouse je v Cannesu navdušil filmske kritike in ostalo občinstvo. Film prinaša doslej nevidene posnetke iz Amyjinih zasebnih arhivov, njene še nikoli slišane pesmi ter številne intervjuje z njenimi prijatelji in sorodniki.

2. Steve Jobs: The Man in the Machine

Ta dokumentarec nam približa življenjsko zgodbo genialca, ki je svoje življenje posvetil razvijanju tehnoloških proizvodov, ki jih dandanes uporabljamo vsi. Film sestoji iz intervjujev z ljudmi, ki so Steve Jobsa poznale v različnih obdobjih njegovega življenja.

3. Dior and I

Dior and I je fantastičen dokumentarec, ki sledi ustvarjanju prve Diorjeve kolekcije modnega oblikovalca Rafa Simonsa. Film nas ponese v čudovit in prav toliko stresen svet visoke mode.

4. Iris

Iris je odličen dokumentarec, ki pripoveduje zgodbo 94-letne ekscentrične modne navdušenke, s svojim legendarnim slogom zapisane v svet mode. Film o Iris Apfel popelje skozi barvito življenje zabavne in navdihujoče oblikovalke interierjev.

5. A LEGO Brickumentary

Gre za dokumentarec o priljubljenih kockah Lego, ki nas popelje v 50. leta prejšnjega stoletja, ko so priljubljene “legice” tudi nastale. Z ogledom dokumentarca bomo izvedeli marsikatero zanimivo informacijo o kultni igrači, ki pričara prijetne spomine na otroštvo.

Film Triple 9 (2016) Filmski napovednik: Triple 9 (2016) Film Bone Tomahawk (2015) Filmski napovednik: Bone Tomahawk (2015) PicMonkey Collage1 Najboljši in najzabavnejši muzikali, ki si jih moraš ogledati A Bigger Splash (2015) Filmski napovednik: A Bigger Splash (2015) ·