shutterstock_583263517
V zraku · buzz buzz

Posteljne igrice za dobro jutro? Ljudje se zjutraj po odmerek energije in elana običajno zatekamo h kavi, ki dokazano spodbudi nastajanje endorfinov, to je hormonov zadovoljstva, in dvigne raven energije. Super novica, a samo za tiste, ki imajo radi kavo. K sreči obstaja bolj univerzalna rešitev: jutranji seks! Ne samo da spodbuja nastajanje hormonov dobrega razpoloženja in dvigne raven energije, njegovi učinki trajajo precej dlje kot kavni.

Ne kava, seks je tista injekcija energije, ki jo zares potrebujete zjutraj. Po jutranjem seksu boste namreč čez dan bolj veseli in sproščeni, pa tudi sicer bo vse precej lažje. Raziskave so pokazale, da so pari, ki jutro odprejo s seksom, srečnejši in tudi bolj zdravi od tistih, ki alternativo poiščejo v kavi ali zajtrku. Če si časa že ne vzamete za slednjega, si ga vzemite vsaj za ljubljenje, in to vsaj trikrat na teden.

PREBERITE ŠE: Kaj moške najbolj razočara pri seksu?

Kaj vse poleg zmanjšane verjetnosti srčnega infarkta in možganske kapi, blaženja simptomov migrene in artritisa ter krepitve imunskega sistema dobrega prinaša jutranji seks in zakaj mora postati jutranja rutina, pa preverite v nadaljevanju.

7 razlogov, zakaj je jutranji seks boljši od kave in zakaj bi vam ta navada morala preiti v kri:

1. Jutranji seks vas bo prebudil

Seks bo prebudil tudi največje zaspance. Kava se lahko skrije pred njim.

2. Po jutranjem seksu se boste počutili bolj sproščeno

Jutranji seks ”vpokliče” dodatne enote hormonov, ki so odgovorni za boljšo voljo in počutje, zato se boste čez dan manj obremenjevali in živcirali.

3. Jutranji seks stimulira možgane

Pri orgazmu se sprosti pretok krvi, ki v možgane prinaša več kisika. S tem povečuje dejavnost celotnih možganov, nekaj, česar ne moreš doseči niti z miselnimi vajami, ki sicer tudi povečujejo možgansko dejavnost, a aktivirajo samo določene predele.

4. Jutranji seks dvigne samozavest

Da jutranji seks izboljša samozavest, so potrdili tudi psihologi, po njem se namreč človek počuti dva metra višji. Ljubezen pa bo v zraku prisotna ves dan, zato je ne bo stvari, ki bi vas lahko vrgla s tira.

5. Zaradi jutranjega seksa bo vaš obraz lepši

Najboljše ličilo je jutranji seks. Ker pospeši pretok krvi, so po njem ustnice, koža in lasje lepi in bleščeči. Je jutranji seks in ne goljufanje skrivnost zvezdnic, ki na Instagramu pod #wokeuplikethis objavljajo popolne jutranje fotografije?

6. Jutranji seks napolni z energijo in elanom za ves dan

Če gre verjeti strokovnjakom, se količina energije po jutranjem seksu podvoji. Kava, požri se!

7. Jutranji seks v zvezo prinaša spontanost

Raziskave so pokazale, da imajo ženske največ energije in libida prav zjutraj. In zakaj trenutkov, ko partner tako prikladno leži poleg vas, ne bi izkoristile? Poleg tega to v zvezo prinaša spontanost, ki je za obstoj zveze še kako pomembna.

Spomini Kako deluje naš spomin in zakaj pozabljamo Srečna zveza 11 drobnih, a pomembnih stvari, ki so nujne za dobro zakonsko življenje Izrezljane buče, ki so čiste umetnine Noč čarovnic: najlepše in najizvirneje izrezljane buče na svetu Podaljšajte si vikend 7 trikov, s katerimi boš (navidezno) podaljšal vikend ·