shutterstock_453228295
V zraku · odnosi

Prepiri so neizogiben del vsakega odnosa in če jih izpeljemo na konstruktiven način, so priložnost za osebnostno rast ter izboljšanje odnosa. Na koncu smo seveda le ljudje, krvavi pod kožo in polni napak. Pa vendar, vsak dan je priložnost, da se malo izboljšamo. To je 8 stvari, ki se jih izogibaj v prepiru s partnerjem.

To je 8 stvari, ki se jih izogibaj v prepiru s partnerjem. 

Ne grozi z ločitvijo.

Izsiljevanje z ločitvijo ali razhodom se nikoli ne obrestuje. To ne pomeni, da v kolikor resno dvomite v trajnost zveze, tega ne smete konstruktivno izraziti, vendar pa ne izrabljajte pogovora o možnem razhodu kot izsiljevanje. 

Ne govorite mu/ji, kako se mora počutiti.

Ne govorite svojemu partnerju oziroma partnerki, kako se mora ali ne sme počutiti. Vsak ima pravico do tega, da je njegovo doživljanje takšno, kot pač je. 

Izogni se pasivni agresiji.

Pasivna agresija je oblika agresije, ki pa ti jo težko nekdo očita. Gre za vzorce obnašanja, ko ne povemo, da nas nekaj moti, jezi, žalosti, morda celo zanikamo, če nas nekdo povpraša po tem, na skrivaj pa se za te občutke drugemu maščujemo s tihim molkom, slabo voljo ali pa očitanjem čez nekaj tednov ali celo mesecev.

Ne testiraj njegove/njene ljubezni.

Rečemo lahko samo to: testiranje ljubezni in predanosti se še nikoli v zgodovini človeštva ni končalo po načrtu. 

Ne bodi sarkastičen.

Sarkazem prišparajta za internetne šale. Ko pride do resnih prepirov, sarkazem samo rani in dodatno oteži situacijo. 

Ne bodi njegov/njen največji kritik.

Konstruktivna kritika lahko drugemu pomaga pri izboljšanju, vendar pa mora biti partnerstvo tudi varen prostor, kjer je dovoljeno delati napake in se sprejemata takšna, kot sta. 

Ne primerjaj ga/jo z bivšim/o.

Primerjanje z bivšim partnerjem ne bo naredilo nič dobrega. Vaš partner bo imel še več odpora do tega, da bi spremenil lastnost, ki vas moti, poleg tega pa ga/jo boste po nepotrebnem in grdo ranili. 

Kritiziranje njegove/njene družine

Nihče si ne more izbirati svoje družine. Poleg tega imamo svoje starše radi ne glede na to, kakšni so. Pod nobenim pogojem ne poskusi očrniti njene oziroma njegove družine. 


10 stvari, ki jih počne le popoln mož. 10 stvari, ki jih počne le popoln mož 4 značilnosti ženskarja, ki nikoli ne bo le tvoj 4 značilnosti ženskarja, ki nikoli ne bo le tvoj 6 astroloških kombinacij, ki v romantičnih odnosih ne gredo skupaj. 6 astroloških kombinacij, ki se ne ujemajo v ljubezni shutterstock_485085364 4 razlogi, zakaj lahko varajo tudi tisti, ki so v razmerju srečni ·