Action-Hunger
V zraku · tehnologija

Eden od največjih problemov sodobnega sveta so velike premoženjske razlike med ljudmi. Na dnu družbe najdemo brezdomce, zato je naša dolžnost, da jim pomagamo. Edinstven način za to je iznašla dobrodelna organizacija Action Hunger.

Avtomat Action Hunger je na prvi pogled videti kot navaden prodajni avtomat. Običajno nam takšni avtomati ponujajo nezdravo hrano in pijačo po nizki ceni. V nasprotju s tem pa je avtomat te dobrodelne organizacije namenjen oskrbovanju brezdomcev s hrano in stvarmi, ključnimi za dostojno življenje.

Brezdomcem bodo na voljo voda, sveže sadje, energijske čokoladice, čips, čokolada in sendviči, ob tem pa še nogavice, brisače, losjon proti bakterijam, knjige, zobne ščetke in paste. Večino zaloge bodo prispevali supermarketi, dobrodelne organizacije in lokalne trgovine. S tem bodo tudi rešili težavo kopičenja hrane in drugih izdelkov, ki pristanejo v smeteh.

Avtomat bodo vsak dan polnili prostovoljci. Uporabniki bodo lahko do izdelkov dostopali s posebno kartico, ki jim bo dovoljevala prevzem treh dobrin dnevno.

Action Hunger, dobrodelna organizacija, ki se bori proti revščini in stiski brezdomcev, je svoje avtomate že postavila na nekaterih ključnih lokacijah v mestih v Veliki Britaniji.

YapeWeb CES 2018: E-Novia Yape, urbani samovozeči kurir CES 2018: SureFly, dron v garaži CES 2018: SureFly, dron v garaži Apple Lisa - zgodba o neuspehu, ki je zavrtela zgodovino Apple Lisa: zgodba o neuspehu, ki je zavrtela zgodovino CES_show_floor.0 Kaj lahko pričakujemo na sejmu elektronike CES 2018? · ·