Mark Zuckerberg, CEO of Facebook, makes
V zraku · tehnologija

Skeptiki poslovnega modela Facebooka že dolgo opozarjajo, da socialna mreža izgublja svoj čar med najstniki ter želijo s tem dokazati Facebooku, da ne bo mogel več utemeljiti svoje vrednosti ocenjene na 102 milijarde evrov.

Dejansko je tudi sam Facebook priznal lansko jesen, da izgublja mlajše uporabnike, kar je potrdil sam finančni direktor David Ebersman. Do sedaj je bilo težko oceniti upad interesa na Facebooku, vendar je pred kratkim podjetje za digitalno svetovanje iStrategy Labs objavilo študijo, ki je črpala podatke iz Facebookove socialne oglaševalske platforme. Podatki so precej osupljivi. Facebook naj bi od leta 2011 izgubil več kot 4 milijone dijakov ter skoraj 7 milijonov študentov.

Oglaševalci s svojimi proizvodi hrepenijo predvsem po mlajšem občinstvu, ki je bolj dovzetno za oglasne kampanje. Torej tak upad obiskovalcev pomeni tudi nižjo stopnjo zaračunavanja oglasnega prostora za Facebook. Po drugi strani pa se oglaševanje ne vrti le okrog mlajših uporabnikov, saj ima Facebook toliko podatkov iz osebnih profilov, da lahko učinkoviteje usmerja določene oglase na določene uporabnike, ki bodo odzivni na vsebino. Torej lahko Facebook s to teorijo zaenkrat še obdrži oglaševalce, vendar pa ne moremo prezreti dejstva, da je iz leta v leto manj novih uporabnikov med najstniki, ki najbolj aktivno uporabljajo socialna omrežja.

4_panono_hongkong Panoramska kamera – žoga, ki presega 100 megapikslov Batmobile-Tumbler-iPhone-5-Protective-Case-03 Ko iPhone postane neustrašni Vitez teme Philips PerfectCare Pure Z novim likalnikom Philips PerfectCare Pure je likanje postalo hitro in zabavno CES 2014 CES 2014: najboljše s sejma elektronike v Las Vegasu ·