andyscott5
Utrip mesta · arhitektura

Trideset metrov visoko in svetlečo skulpturo The Kelpies v mestu Falkirk na Škotskem, ki sestoji iz para ogromnih konjskih glav, je postavil umetnik Andy Scott.

Andy Scott je na projektu The Kelpies delal kar devet let, vse od oblikovanja do montaže na kraju samem. Doprsna kipa, v katera je lastnoročno vstavljal vse jeklene dele, predstavljata legendarnega škotskega duha vode, ki ima obliko konja. Pisane lučke v notranjosti in okoli kipov, dajejo čudovito osvetlitev ter oblike v temi, kar še le bolj krepi lepoto škotske pokrajine. Umetnik Scott, ki je skulpturi postavil v očetovem rojstnem kraju Falkirk, je svoj projekt označil kot sodobni kiparski spomenik, ki ohranja dediščino območja v ponosnih konjih – simbol moderne Škotske, ponosne in veličastne, simbol ljudi in dežele.

PREBERITE ŠE: 21 nenavadnih dejstev o Škotski

Oglejte si fotografije The Kelpies v galeriji.

Odpri galerijo
Urbana joga v New Yorku. Foto: Jaka Vinšek Urbana joga: Knjiga slovenke Anje Humljan na Kickstarterju S3_8 Ko studio, kjer so snemali Sex Pistols, postane luksuzno stanovanje 89c4088b_original Na nizozemskem letališču Schipol lahko najamemo letalo, ki je v bistvu pop-up hotel Pantone-Hotel-1 Eksplozija barv v Pantone hotelu · ·