Pločevinko – reciklirani junak
Utrip mesta · otroci

Pločevinko, nekoliko bahaški, toda po srcu dober vitez, živi v kraljestvu, ki se imenuje Pločevinasta dežela. V njej so vsi predmeti narejeni iz odpadnega materiala, toda vsi so živi. Pločevinko na kraljevem turnirju končno premaga arogantnega in nadutega Princa Nobla. Mu bo zdaj gospodična Zala končno oprostila, da je v zameno za zmagoslavni motor za svojega konja zastavil njen šivalni stroj?

Zmagoslavje recikliranega junaka Pločevinka je na žalost kratko, saj ga po krivici obsodijo, da je ukradel motor, ki je bil pravzaprav v lasti Princa Nobla. Kralj mu odvzame viteški naslov in grad, v katerem je živel skupaj z Zalo in Zmajkom. To pa izkoristi spletkarski Princ Nobel, ki Zalo povabi, naj pride živet v njegov grad. Toda Pločevinko se ne vda kar tako. Skupaj s svojim zvestim konjem Čopijem in majhnim zmajem Zmajkom se odloči, da si povrne viteški naziv. Toda za to bo moral obglaviti zmaja in nato njegovo glavo prinesti kralju. Pločevinko in Zmajko pristaneta globoko pod zemljo, v temačnem in nevarnem rudniku, kjer živi dvoglavi zmaj – brata Zublja. V tem času pa Zala izve za zloben načrt Princa Nobla. Ta želi prevzeti prestol, zato bi rada čim prej opozorila kralja. Toda ali ni že prepozna? Vse je odvisno od Pločevinka, ki sestavi pravo vojsko opekačev in drugih hišnih pripomočkov za veliko bitko proti Princu Noblu in njegovimi visoko usposobljenimi vojaki. Pločevinasta dežela bi bila brez pravega viteza gotovo v veliki nevarnosti.

Pločevinko – reciklirani junakOdpri galerijo

Brezplačna joga za otroke in dojenčke Urbane počitnice za aktivne otroke cool-Pokemon-real-life-plush Očarljivo čudaške živalice Fantazijska otroška igrišča Domišljijska otroška igrišča osvajajo svet · · ·