marco-polo-1000x500
V zraku · tehnologija · aplikacije - app

Verjetno ste kdaj že založili svoj iPhone, iPad ali iPod in ga potem panično iskali po stanovanju, medtem pa se vam je v glavi vrtel najbolj črn scenarij, da ste ga izgubili. Da vam ne bo treba obrniti vsake blazine, pretakniti vse žepe in vse torbi(ic)e, je sedaj tu aplikacija Marco Polo, ki locira vaš iPhone. Kako? Z vašim glasom. Pokličete ga, kot bi poklicali psa, le da iPhone ne bo pritekel do vas, pač pa se vam bo oglasil, kot ste ga naučili.

Pametni telefoni nam omogočajo, da vemo kje se stvari nahajajo, a kovačeva kobila je zmeraj bosa, in problem nastane, ko iščemo sam iPhone. No, od zdaj naprej tudi kovačeva kobila ni več bosa, saj aplikacija Marco Polo poskrbi, da se vam telefon ”javi”, ko ga ”pokličete”. A to ne pomeni, da z drugega telefona zavrtite svojo številko, pač pa dobesedno, saj ga poiščete z glasom. Ime, na katerega sprva sliši, je Marco, svojo lokacijo pa javi s tem, da nazaj zakliče Polo.

Seveda lahko obe imeni spremenite in če ste za hec, vam predlagamo imeni Sweet in Dude. Poleg tega, da lahko izberete svoj ”klic v sili” in odgovor (lahko so to besede ali fraze), lahko izberete tudi enega izmed 30 različnih glasov iPhona, s katerim se odzove, ko ga pokličete po imenu.

PREBERITE ŠE: Google Translate: mobilna aplikacija prevaja tudi s pomočjo fotoaparata

Marco Polo deluje tudi v tihem načinu in prepozna klic kot sporočilo ter posledično osvetli zaslon, da je iPhone lažje najti v temi. Poleg tega samodejno dvigne glasnost telefona, če je ta nastavljena prenizko. S to aplikacij vam torej zaradi telefona ne bo več treba obrniti cele hiše.

Odpri galerijo

Word-Lens-Google-Translate-Quest-Visual Google Translate: mobilna aplikacija prevaja tudi s pomočjo fotoaparata unnamed 5 novih aplikacij za pametne telefone 2015 cover_player PLAYER: aplikacija, ki te nauči igrati tvojo najljubšo skladbo xon-bindings CES 2015: Pametne snowboard vezi XON Snow-1 · · · · ·