Apollo Intensa Emocione: hiperdirkalnik, ki zagotovo vzbudi čustva.
Utrip mesta · mobilno

Apollo Intensa Emocione deluje kot še ena futuristična pogruntavščina, a v svoji osnovi vrača avtomobil k njegovim koreninam. Pri tem seveda uporablja vso moderno tehnologijo, znanje in materiale, da bi se približal vozni popolnosti.

Apollo Intensa Emocione ima pod pokrovom naravno navdihnjeni 6,3-litrski 12-valjni motor s 780 konjskimi močmi in 759 Nm navora. Le 1250-kilogramski superšportnik potrebuje z mesta do hitrosti 100 km/h zgolj 2,7 sekunde, kar je v samem vrhu med superšportnimi avtomobili. Končna hitrost, ki jo doseže, je 333 km/h. Aerodinamike je pri novem Apollu izredno napredna. Vsa krilca, spojlerji in ostali dodatki ustvarijo silo, ki je enaka 1350 kilogramom. Ta sila pritisne avtomobil k tlom, ko ta doseže višje hitrosti. Tako je vijuganje skozi ovinke bolj učinkovito, oprijem pa izdatno večji. Kot pri vseh hiperavtomobilih, ima tudi Emocione šasijo narejeno v obliki monokoka, ki je kakopak narejen iz karbonskih vlaken in tehta le 105 kilogramov.

Za hitro ustavitev Apolla poskrbijo Brembove karbonsko keramične zavore. Za boljšo lego na cesti je odgovorna tehnologija formule 1, ki je zaslužna za skoraj celotno podvozje. Ker ima motor ogromno moči, je razveseljiv podatek, da je nadzor zdrsa pogonskih koles mogoče nastaviti v 12 različnih stopnjah. Tudi z močjo motorje je mogoče upravljati in tako tudi vožnja v mokrem vremenu in spolzkem cestišču ne bo več takšna ovira. Prestave se menja s šeststopenjskim sekvenčnim menjalnikom, ki odda od sebe zvok, podoben pišu, in tako še poveča užitek ob prestavljanju. S tem se tudi vrača k prvinski vožnji, kjer mora voznik ob začetku vožnje še vedno prestaviti v prvo prestavo in popustiti sklopko.

Apollova notranjost je futuristična. Sedeži so bolj kot blazine, pritrjene na šasijo, premikajo se le stopalke in volan. Za te nastavitve voznika predhodno premerijo po dolgem in počez ter mu tako prilagodijo volan in ostalo. In ne trudite se gumba za vžig iskati okoli volana, ta je na strehi, v obliki vzvoda, na katerem piše INIZIO. Deset srečnežev, ki si bo lahko privoščilo novega Apolla Intensa Emocione, bo moralo zanj odšteti več kot 2 milijona evrov. A s tem ne bodo dobili le avtomobila, temveč tudi priložnost tekmovati v posebni  seriji Apollo in bodo tudi v prihodnje imeli prednost pri nakupu novih Apollovih stvaritev.

Galerija – Apollo Intensa Emocione: hiperdirkalnik, ki zagotovo vzbudi čustva

Apollo Intensa Emocione: hiperdirkalnik, ki zagotovo vzbudi čustva.Odpri galerijo

Performance Pack Level 2: ko običajni Ford Mustang GT ni dovolj. Performance Pack Level 2: ko običajni Ford Mustang GT ni dovolj Mazda Vision Coupe: Mazdin najnovejši koncept Mazda Vision Coupe: Mazdin najnovejši koncept Porsche Macan Turbo Exclusive Performance Edition Porsche Macan Turbo Exclusive Performance Edition: prava paša za oči 2018-hennessey-venom-f5 (4) Hennessey Venom F5: najboljši hiperšportnik · · · · · · ·