fbpx

Audi RS6 Avant GT: je vrhunec hitrosti in stila v karavanski preobleki in omejeni izdaji

Umetniško delo na štirih kolesih

Audi RS6 Avant GT
Foto: Audi

V svetu superkaravanov, kjer zmogljivost sreča vsakdanjo uporabnost, Audi ponovno premika meje z novo zverino - RS6 Avant GT. Ta edinstvena kombinacija nebrzdane moči, izjemnega dizajna in ekskluzivnosti postavlja nov standard v segmentu. Oborožen z dvojno prisilno polnjenim 4,0-litrskim V8 motorjem, ki razvije 621 konjskih moči (463 kW) in 847 Nm (625 funtov navora), RS6 Avant GT obljublja vožnjo, ki je ni mogoče pozabiti. Pripravite se na raziskovanje, kako Audi dviguje lestvico v luksuznem in zmogljivem karavanskem razredu.

Audi RS6 Avant GT ni le še en visokozmogljiv karavan. Gre za vozilo, ki združuje neizmerno moč, vrhunsko oblikovanje in tehnološko dovršenost. Z istim motorjem kot njegov predhodnik, RS6 Avant Performance, GT model zagotavlja hitrost od 0 do 100 km/h (0-62 mph) v samo 3,2 sekunde, kar je za desetinko sekunde hitreje kot standardni model. A GT ne impresionira le z linearno hitrostjo; s spuščenim podvozjem za 10 mm, ročno nastavljivimi tuljavimi vzmetmi, tršimi stabilizatorji, trismerno elektronsko nastavljivimi blažilniki in izboljšanim diferencialom, ki daje prednost zadnjemu pogonu, ponuja tudi izboljšano vodljivost.

Foto: Audi

Oblikovalci Audija so za navdih zunanjega dizajna črpali iz legendarnega dirkalnika Audi 90 Quattro IMSA GTO. Ikonografska rdeča, bela in črna dirkaška “livrea” Audija ter 22-palčna kolesa so skoraj dobesedno prenesena iz Quattro 90. Ta izgled bo edina možnost za kupce v ZDA, medtem ko bodo imeli drugi trgi na izbiro različne barvne opcije.

Foto: Audi
Audi RS6 Avant GT
Foto: Audi
Foto: Audi
Foto: Audi
Foto: Audi

RS6 Avant GT prvič vključuje tudi pokrov motorja iz ogljikovih vlaken, z možnostjo delno ali v celoti izpostavljene opcije. Nov dizajn blatnikov izboljšuje pretok zraka za kolesi, medtem ko zunanji del krasijo oznake GT.

Notranjost je oblečena v črno usnje in alkantaro z rdečim prešivom na sedežih. Novi športni sedeži z ogljikovim hrbtiščem in omejena izdaja značk na sredinski konzoli poudarjajo ekskluzivnost tega karavana. Audi načrtuje izdelavo samo 660 primerkov RS6 GT po vsem svetu, od tega le 85 enot pride v ZDA in samo 7 v Kanado.

Foto: Audi
Foto: Audi
Foto: Audi

Če vam dirkaška livrea novega Audi RS6 Avant GT ni všeč, imamo slabe novice: morate jo imeti. Obstaja izbira – bela z oranžno in črno, siva s črno ali črna s sivo – toda če ste pripravljeni odšteti  206.000 evrov za enega od 660 GT-jev, ki jih bo Audi izdelal, potem mora imeti to livreo, oziorma shemo nalepk.


Ker Audi ne želi, da bi na streho postavljali kolesa, škatle ali šotore, ki bi lahko vplivali na pretok zraka, je to prvi RS6 brez strešnih nosilcev.

Pod pokrovom motorja dvojno prisilno polnjeni 4,0-litrski V8 motor dostavlja natanko istih 621 KM (463 kW) in  847 Nm navora, kot jih dobite v standardnem RS6 Performance, ki stane  150.000 evrov.

Leta 2024 se obeta odlično leto za zelo hitre karavane. Na sceno bo kmalu prišel prenovljeni Porsche Taycan Sport Turismo, Audi se od RS6 poslavlja na prikazan način , in pred koncem leta nas čaka še BMW M5 Touring z več kot 700 KM.

Audi RS6 Avant GT predstavlja vrhunec tehnološkega napredka in dizajnerskega mojstrstva, združen v enem izmed najbolj zaželenih karavanov na trgu. Z omejeno izdajo, ki združuje moč, slog in ekskluzivnost, bo RS6 GT nedvomno postal ikona. Kljub visoki ceni in izjemni zmogljivosti pa ostaja vprašanje, ali je ta avtomobil resnično vreden svoje cene, to je seveda odprto za razpravo. Ker pa bo šlo za zbirateljski kos, pa je ta avto vsekakor zelo, zelo poseben in verjamemo tudi zelo zaželen. Vendar za tiste, ki cenijo unikatnost in zmogljivost, Audi RS6 Avant GT predstavlja izjemno priložnost, da postanejo lastniki resnično izjemnega vozila. Delčka klasike.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.