Barviti izdelki za na plažo
V zraku · dizajn

Generacija Beatlesov in Woodstocka se najverjetneje spominja tudi francoskega letovišča La Grande Motte, ki za v nasprotju z najpopularnejšo skupino in festivalom še vedno deluje. Arhitekt in filozof Jean Balladur je v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja oblikoval ter gradil to znamenito letovišče, za katerega je navdih črpal s svojih potovanj. Skultpure je oblikoval predvsem v oblikah nepravilnega kroga, trikotnika in trapeza.

Od leta 2013 letovišče vabi oblikovalce, da s svojimi idejami ponovno obudijo Balladurjev duh ter s svojimi kreacijami nadaljujejo zapuščino mesta. Tokrat so povabili 5.5 designstudio, ki so se dela lotili z veseljem. Pravijo, da so želeli obuditi predvsem dodatke za na plažo, kot so blazine, senčniki, brisače, ležalniki in igrače. In če so želeli resnično podoživeti in ujeti Balladurjevo idejo, so morali uporabljati enake geometrijske like. Senčniki in plastični modelčki za peščene ‘tortice’ so tako videti kot piramide. ”Akapulko” ležalniki so trdno vkopani v mivko in nudijo odlično oporo za hrbet, medtem ko ležite na ”le provence” brisači. ”Poseidon” blazine, ki so narejene iz poliuretana, spominjajo na stavbo ob plaži. Kovinske mizice ”Mottois” različnih barv pa so ‘zasidrane’ globoko v tla in pridejo zelo prav, če želite sončna očala in knjigo zaščititi pred vročim peskom.

PREBERITE ŠE: PLAŽA – KOT UMETNIŠKI PROJEKT

Celotna kolekcija bo  na ogled med 29. 6. in 2. 7. v razstavnem centru Le Puces de Design v La Grande Motte.

Galerija slik: Barviti izdelki za na plažo

Barviti izdelki za na plažoOdpri galerijo
Ki Ecobe Ki ecobe – sandal, copat in čevelj v enem MacBook Air MacBook Air: tako oster kot kuhinjski nož loud-shadows-01 Loud Shadows: napihljiva struktura za dogodke v naravi Manet – počivalnik po navdihu francoskega krompirčka Manet – počivalnik po navdihu francoskega krompirčka · ·