Bentley Bentayga Hybrid
Utrip mesta · mobilno

Bentley Bentayga Hybrid v sebi združuje vse luksuzne elemente, ki smo jih pri tej znamki vajeni, in k temu dodaja še ekološko ozaveščenost. Po različici V8 imamo zdaj še priključnega hibrida, poleg katerega si lahko omislite lično Phillipe Starckovo polnilnico, da ne boste “skazili” dizajna v svojem domu in garaži.

Bentley Bentayga Hybrid ima turbinski 3-litrski 6-valjni V-motor, ki mu dodatno moč ponuja še elektromotor. Več podatkov o moči motorja in zmogljivosti baterije žal še ni znanih, vemo pa to, da boste lahko zgolj na električno energijo s hibridno Bentaygo prevozili do 50 kilometrov po meritvenih standardih NEDC. Polnjenje baterije zahteva okoli dve uri in pol. Zunanjost Bentayge kljub pogonu ostaja enaka. Skorajda. Najbolj opazna razlika so seveda vratca, ki skrivajo priključek za priklop na električno omrežje. Poleg tega so logotipi proizvajalca dobili bakreno barvno noto, da se prepozna ekološka orientiranost Bentayge Hybrid.

Notranjost je zaradi hibridnega pogona dovoljevala več sprememb, ki so bile zaradi novega pogona pravzaprav nujne. Namesto stikala za sistem Start-Stop, imamo zdaj gumb za izbiro voznega režima in izbiramo med načinom vožnje EV Drive, Hybrid in Hold Mode. Spremenjeni zabavno-informacijski sistem ponuja spremljanje stanja baterije in ponuja informacije o tem, kako hibridni sistem razporeja svojo moč in pogon. Tam, kjer se je do zdaj nahajal merilnik za temperaturo hladilne tekočine, je po novem merilnik, ki prikazuje stanje napolnjenosti baterije. Koliko bo hibridni sistem pripomogel pri “žeji” Bentayge, še ni znano, zagotovo pa to ne bo odločilni dejavnik, ki bi vplival na odločitev bodočih lastnikov hibridnega Bentleya.

Galerija – Bentley Bentayga Hybrid

Bentley Bentayga HybridOdpri galerijo
Rimac Concept Two Rimac C_Two hypercar: Hrvaške sanje presežkov 2018-polestar-1 (13) Polestar 1: Vrnitev velikega švedskega kupeja R-DAM_902704 Renault EZ-GO: tako Renault vidi prihodnost Volkswagen I.D. Volkswagen I.D. Vizzion Concept: futuristi, to bo vaš naslednji avto · · · ·