o-DENTIST-FILLING-facebook
Utrip mesta · zdravje & lepota

Strah pred zobozdravniki bomo lahko kmalu črtali s seznama fobij, saj so londonski znanstveniki odkrili način, ki bodri zobe da se zdravijo sami. Klasičen postopek odstranjanja gnilobe, ki terja vrtanje, zdravila, kompozitno smolo ali amalgam, naj bi namreč nadomestilo zdravilo EAER (Electrically Accelerated and Enhanced Remineralisation) in tako zobne vrtalnike in igle poslalo v muzej.

Revolucionarno zdravilo ne bo zgolj gasilo požara pač pa pospešilo naravno gibanje kalcija in fosfatnih mineralov v načetih zobeh. Seveda se obisku zobozdravnika ne bo moč v celoti ogniti, saj nekdo mora profesionalno oskrbeti poškodovani zob, a strah, ki nas tako rad odvrača od rednih pregledov, nas ne bo več pripeljal tako daleč kot Sapramiške. Kot pravi profesor Nigel Pitts (King’s College London) bo zdravljenje razdeljeno v dve fazi. V prvi se bo brezbolečinsko pripravilo načeti zobni lošč (sklenino), v drugi pa v ta del zoba s šibkim električnim tokom poslalo bataljon mineralov.

Medtem ko je sedanja metoda zdravljenja destruktivna, saj zgolj pomete problem pod zobno zalivko in tako ne prispeva k obnovi zoba, pa je nov način ne samo prijaznejši do zob, ampak tudi v istem cenovnem razredu kot njegov predhodnik.

PREBERITE ŠE: ISSA – Revolucionarna električna zobna ščetka

Novo tehniko zdravljenja bo poleg preprečevanja zobne gnilobe mogoče uporabiti tudi za beljenje zob.

Kremni piling Afrodita Clean Phase z zrnci iz marelice in alantoinom, cena: 5,40 evra.
www.kozmetika-afrodita.com Nepozabno razkošje Print Nagradna igra: I love … dišeči izdelki za nego telesa doktor Zdravstvenestoritve.net – hitro do želenih zdravstvenih storitev vichy_cover Aqualia Thermal: Vichy predstavlja dinamično vlaženje – inovacijo za svežo lepoto v vsakem trenutku