Bossa Moonraker – retro futuristična zvočnika
V zraku · tehnologija · gadgeti

Se še spominjate filma Moonraker, enajstega Bondovega filma, kjer Roger Moore poskuša razvozlati krajo vesoljske ladje? No, pri kalifornijski Bossi se očitno ga, saj so nove zvočnike poimenovali kar po omenjenemu filmu. Malo v preteklost, malo v prihodnost, bi lahko rekli.

Bossa Moonraker je sistem dveh brezžičnih zvočnikov, v katerih je elektronika, ki bo navdušila tudi največje avdiofile. Zvočnika sta okrogle oblike, in kot taka omogočata bistveno manj resoniranja površine. Ohišje iz polimera, v katerem je ojačevalec, ima zelo debele stene, kar doprinese k manjši difrakciji zvoka. Skupna moč zvočnika je 150 W, v ohišju sta 2 basovska zvočnika s 50 ter 2 visokotonca s 25 W. Prek vgrajenega Bluetooth 2.1 in sprejemnika EDR lahko zvočnik povežete s katerokoli napravico, ki predvaja glasbo. Zvočnika lahko povežete tudi s televizorjem, če bi želeli malo boljši hišni kino ali pa ju uporabljate celo v glasbenem studiu. V Bossi niso pozabili niti na Bluetooth radio. Zvočnika krasita tudi LCD-zaslona, na katerih so informacije zapisane z retro igričarskim fontom.

Vsak element, vključno z lesenimi nogami, ki so na voljo v več različicah, je ročno izdelan v podjetju, kar seveda vpliva tudi na ceno, ki je 2.100 evrov.

Galerija – Bossa Moonraker: retro futuristična zvočnika

Bossa Moonraker – retro futuristična zvočnikaOdpri galerijo
NES Power glove: ko nostalgija spregovori NES Power glove: ko nostalgija spregovori paralenz Paralenz: kamera za potapljače Stoječa miza si zapomni  poljubno višino in jo ob vsaki uporabi prilagodi. Herman Miller: pametno pohištvo, ki se z vami poveže na globlji način prikazha Ogarden Indoor Farm: domači vrt popolnoma drugače · · ·