Cafe Racer
Utrip mesta · mobilno

Cafe racer je izraz, ki se ga uporablja za poseben tip motorja, kot tudi njegovega voznika. Izraz se je pričel uporabljati v 60-ih prejšnjega stoletja v Veliki Britaniji pa čeprav je kult … zaživel praktično vseh večjih motorističnih deželah Evrope hkrati.

Izraz  izhaja iz dejstva, da njihova glavna funkcija Cafe Racer-jev razkazovanje pred kavarnami. Oziroma “kul” postojankami. Njihovi vozniki pa “wanna be” odpadniki. Iz dirkanja od kavarne do kavarne – se je razvil po vsej verjetnosti eden največjih motorističnih kultov!

Cafe RacerOdpri galerijo

Gre za motorje, ki veliko dajo na izgled in nekoliko manj na udobje. Ampak Caffe Racer bi lahko bil tudi predelan Tomos, pa čeprav je največ predelav doživela znamka Honda in Yamaha.

Vsekakor so znova v trendu in to z velikim T. Saj so se vsi veliki proizvajalci začeli ukvarjati z uradnimi predelavami. Tako je Yamaha dala v predelavo sjo model XJR1300 street bike, BMW se je povezal s predelovalcem, da je ustvaril RDS BMW Concept 90. Iz česa je ne nastal BMW NineT, ki je bil predstavljen te dni. Zgodba Cafe Racer-jev nikakor ni zaključena, temveč znova predstavlja trend.

Cafe Recer – video z vsemi odgovori

Novi BMW R nineT BMW R nineT kot poklon 90 let BMW Motorrad Tesla S - Avtomobil, ki spremija avtomobilsko industrijo Tesla S – avtomobil, ki predstavlja mejnik med novim in starim Zaha Hadid - Super Jahts Moderna jahta z nevsakdanjo arhitekturno zasnovo cover-flykite FlyKly Smart Wheel – s slovenskim pametnim kolesom hitreje skozi mesto · ·