o-CONNECTED-CYCLE-PEDAL-facebook
V zraku · tehnologija

Connected Cycle je ustvarilo Connected Pedal, pametni pedal za kolo skromnega videza, ki je zapakiralo paleto GPS in GPRS trikov: takoj, ko se začne pedal vrteti, se aktivirajo senzorji in začnejo snemati pot s kolesom. Pametni pedal za kolo tako preprečuje krajo kolesa ter beleži hitrost, pot, naklon in kalorije posamezne kolesarske poti. Svojo uspešno pot začenja na letošnjem CES 2015.

Connected Pedal, ustvarjen pri Connected Cycle je pametni pedal za kolo, ki meri vzpone in hitrost kolesarjenja ter uporabniku preko aplikacije zagotavlja podatke o njegovem naporu ter porabljenih kalorijah. Ker se podatki shranjujejo v pedalu ni potrebe, da na vsako vožnjo s seboj jemljemo še telefon, da bi lahko spremljali našo aktivnost. Pametnega pedala prav tako ni potrebno polniti, energijo namreč ustvarja vrtenje samo.

PREBERITE ŠE: CES 2015: Lenovo ThinkPad X1 Carbon – prenovljeni najlažji ultrabook na svetu

Funkcije sledenja pa služijo tudi kot uporabna varnostna funkcija: če kdo ukrade kolo, aplikacija takoj sporoči kam se naše kolo pelje – prav tako je to priročno tudi v primerih, ko pozabimo, kam smo kolo priklenili. Medtem, ko je Connected Pedal mogoče namestitI brez posebnih orodij, ga lahko odstranimo šele po vnosu kode v aplikacijo.
Pametni pedal za kolo je trenutno prikazan na CES 2015 v Las Vegasu, cene in dneva, ko bo na prodajnih policah še nima.

Robotas-Luna RoboDynamics: prvi osebni robot Luna lenovo-thinkpad-x1-carbon CES 2015: Lenovo ThinkPad X1 Carbon – prenovljeni najlažji ultrabook na svetu somabar Somabar – robotski barman za mešanje koktajlov Montblanc-TimeWalker-Urban-Speed-Cronograph-con-e-strap1 2 Montblanc prihaja s pametno zapestnico za ure e-Strap ·