Prava prijateljstva so redka. Hvala ti, da si moj prijatelj/ica.
V zraku · odnosi

So prijatelji ob tebi, ko se boriš s težavami? Ali se raje umaknejo, da nevihte minejo?

Včasih padete na različnih življenjskih preizkušnjah in tedaj ob sebi potrebujete nekoga, ki mu lahko zaupate. Osebo, ki je vaš pravi prijatelj.

V času bolečine in duševne izčrpanosti ste lahko precej neprijetni in zmedeni; tedaj potrebujete nekoga, ki vas bo objel.

Potrebujete prijatelje, da vas v takšnih trenutkih podprejo. Nekateri izmed njih vam bodo rekli: “Nehaj jokati, saj ni konec sveta.” In bodo pričakovali, da boste takoj bolje. V bistvu pa vam želijo sporočiti: “Ne obremenjujte se, ker s tem obremenjujete mene. Nimam časa za vaše probleme.”

Niste robot, ki bi s pritiskom na gumb izbrisali neprijetne in v sekundi naložili nove, prijetne občutke. Vaši občutki niso nekaj, kar lahko popolnoma obvladujete. Vaše srce ni del, ki ga lahko v sekundi zamenjate in ga nadomestite z novim, srečnejšim.

Ne potrebujete ljudi, ki prekrivajo svojo nestrpnost z zlagano skrbjo. Ne trudijo se vas niti razumeti, le opozarjajo na vaše napake, slabosti, ki se pokažejo v teh časih. Že tako in tako veste, da preveč razmišljate, ste prenapeti, v stresu, in ne potrebujete še nekoga, ki bo s prstom pokazal na vas.

Potrebujete nekoga, ki vas bo razumel in vas podpiral skozi težko obdobje. Ali vam je všeč ali ne, ko se prebijate skozi naporne in čustvene težave, spoznavate, kdo so vaši pravi prijatelji.

Samo pravi prijatelji ostanejo z vami ne glede na izzive, ki vam jih prinaša življenje. Večkrat vas problemi odnesejo v pretirano delo ali čezmerno telovadbo, saj potrebujete nekaj, da bi zaposlili misli, da bi prenehali razmišljati o bolečini.

Tesnoba vas lahko močno prizadene, pogosto pa je niste sposobni rešiti sami. Zato potrebujete pravega prijatelja, takšnega, ki vam bo pomagal preživeti vihar v in zunaj vas ter vas bo priganjal, da se boste pomaknili naprej.

Pravi prijatelj je nekdo, ki vas bo sprejel ne glede na to, kako zmedeni in kaotični ste. Nekdo, ki bo vedno opazil, če se kaj dogaja v vas. Povedal vam bo, kaj si misli, in vam pomagal, ko ga boste potrebovali, ker ve, da boste tudi vi njemu.

Potrebujete čas, da premislite, pozabite, prebolite, predelate težave. Ne bo vsak dan dober. Včasih se boste morali spoprijeti z burnimi orkani, da se boste prebili skozi dan. To so časi, ko spoznate, koga zares skrbi za vas in kdo si zasluži, da je del vašega življenja. Vsi preostali so začasni in niso vredni vašega časa in energije.

Prijateljstva ne trajajo v neskončnost. V njih morate vlagati. Nikoli ne pozabite biti prijatelj prijatelju, ko se počuti slabo, ko bo padel navzdol in ne bo mogel obvladati življenja, morate biti tam, da mu pomagate.
Ne recite mu, da bo vse v redu. Ne podcenjujte njegove bolečine. In ne bodite nestrpni do njegovega boja. Bodite tam zanj!

shutterstock_62270161 Zaradi njih smo utrujeni in nesrečni: 10 načinov, kako se zaščititi pred čustvenim vampirjem shutterstock_729244330 Kaj storiti, ko se vam javi bivši partner? shutterstock_144816268 Nikoli nismo prestari, da ne bi potrebovali svoje mame daniil-lobachev-k1QQseSEKlQ-unsplash Močna ženska spodbuja druge, ker ve, kakšen je občutek, ko si uničen! · ·