lf_verge_super_wide
Utrip mesta · mobilno

Vozni park Batmana je bogat, zato ni čudno, da se vsakih nekaj let kakšen izmed njegovih avtomobilov znajde na dražbi. Tokrat bodo dražili model, ki je za stripovske ”hardcore” navdušence edini res pravi Batmobile. Ne, ne gre ne za ”tank” Christopherja Nolana, ne za original Adama Westa iz TV serije, ne za ”viličarja” Tima Burtona. Gre za sploh prvi Batmobile (s šasijo Oldsmobila 88), ki je bil kdajkoli narejen.

Ljubiteljem originalnega stripa se je tako ponudila možnost, da postanejo lastniki enega najbolj kultnih kosov Viteza teme. Gre za ročno izdelan avto, ki se bo na dražbi avkcijske hiše Heritage Auctions pojavil z izklicno ceno (preračunanih) 72 tisoč evrov (90 tisoč dolarjev) in ki velja za edini Batmobile, ki je zvest originalnemu stripovskemu dizajnu iz 40-ih let.

Leta 1963 ga je iz Oldsmobila 88 (letnik 1956) v svojem hlevu predelal in z ”batizumi” opremil tedaj 23-letni Forrest Robinson. Naslednja tri leta je potoval po deželi in promoviral fantazijskega junaka, potem pa ga je leta 1966 nadomestil za večino originalni Batmobile Georga Barrisa, ki je nastala na osnovi Lincolnovega Futura in je odigral vlogo tako v televizijski seriji kot filmski adaptaciji ter Batmobilu zacementiral vlogo v vseh franšiznih nadaljevanjih.

PREBERITE ŠE: Na dražbi avto-podmornica Jamesa Bonda Lotus Esprit iz ”Vohuna, ki me je ljubil”

Zares prvi model je po uspehu slednjega skoraj 50 let preživel v obskurnosti (no, tudi v Bruce Waynovi votlini, batcavu, ni bilo bistveno drugače), preden so ga leta 2008 spet našli in očedili.

Odpri galerijo

Renault ZOE Renault ZOE – električni avto, s katerim zlahka in brez emisij “skočiš” do obale KEN BLOCKS GYMKHANA SEVEN- WILD IN THE STREETS OF LOS ANGELES Gymkhana 7: Ken Block z legendarnim Fordom Mustangom drvi po ulicah Los Angelesa Audi_A7_FL_predstavitev_13 Audi A7 – s kozmetično pomladitvijo do še več prestiža željnih kupcev Twizy Renault twizy – v mestu bolj opažen kot koenigsegg ·