Portreti iz serije So I Asked Them To Smile.
V zraku · buzz buzz

Saj poznate misel – nasmeh te nič ne stane, lahko pa z njim komu polepšaš dan. Neverjetno moč nasmeha je na svoji lastni koži občutil tudi Jay Weinstein, ko je nekoč v Indiji na železniški postaji želel fotografirati moškega, a ko je opazil njegov zastrašujoč pogled, je objektiv nameril drugam. Nato je moški zaklical, naj fotografira tudi njega. ”Nasmehni se,” ga je prosil Weinstein in njegov resnoben izraz se je spremenil v topel in žareč nasmeh. Ta trenutek je fotografa navdihnil, da je začel svojo serijo portretov neznancev So I Asked Them To Smile.

So I Asked Them To Smile je serija portretov neznancev fotografa Jaya Weinsteina, ki dokazuje čudežno moč nasmeha. Ta je sestavljena iz para fotografij iste osebe, ki je enkrat fotografirana z resnobnim izrazom na obrazu, v naslednjem pa se njena usta razlezejo v širok nasmešek, kar popolnoma spremeni našo percepcijo te osebe.

PREBERITE ŠE: Anatomija popolnega nasmeha: kakšen je popoln nasmeh?

Z nasmehom na obrazu lahko vplivamo na prijetno vzdušje in pri drugih spodbudimo optimizem, so pokazale številne raziskave. Da lahko en sam nasmeh popolnoma spremeni naše mišljenje o človeku, vsakič znova dokazuje tudi Weinstein, čigar portretom tujcev, zbranih v seriji fotografj So I Asked Them To Smile, lahko sledite na Facebookovem profilu ali Instagramovem računu soiaskedthemtosmile.

Serija portretov So I Asked Them To Smile:

Portreti iz serije So I Asked Them To SmileOdpri galerijo
Sončne opekline Neverjetne sončne opekline ali zakaj sončne kreme ni pametno puščati doma … Tipi voznikov v Sloveniji. Kakšni tipi voznikov obstajajo v Sloveniji? Ulične omarice s hrano. Ulične omarice s hrano in življenjskimi potrebščinami po vzoru knjigobežnic Maček na fotografiji Ni šans, da na tej fotografiji najdete mačka! ·