Nutella
Utrip mesta · kulinarika

Ste vedeli, da je danes je svetovni dan Nutelle? 5. februarja 2016 je Nutellin praznik upihnil že svojo deseto svečko. Svoj dan je ta slastna čokoladno-lešnikova krema dobila leta 2007, njeni goreči ljubitelji pa ga jemljejo zelo resno in na družbenih omrežjih objavljajo tematske fotografije, pesmi, recepte in še kako drugače izkazujejo svojo ljubezen do nje. Kako boš svetovni dan Nutelle proslavil ti?

5. februar se nam je do zdaj že vsem usidral v glavi kot svetovni dan Nutelle. Leta 2016 je namreč ta praznik dopolnil že 10 let. Nutella je sicer svoj pohod začela že precej prej, davnega leta 1951, takrat še kot Supercrema. Nastala je iz želje po cenovno ugodni alternativi čokoladi, ki je bila v tistem času luksuzna dobrina. Nutella kot ime se je sicer prvič pojavilo leta 1964.

PREBERITE ŠE: Recept: Nutella cheesecake brez peke

In kako lahko praznujete svetovni dan Nutelle? Lahko pripravite nekaj, kar vsebuje Nutello, lahko o njej napišete pesem, uživate Nutello na zanimivi lokaciji, se z Nutello fotografirate, lahko vam služi kot umetniški navdih, lahko podoživite svojo prvo izkušnjo z Nutello, namaz podarite bližnjemu ali nekomu, ki je še ni pokusil, najpomembneje pa je, delite svoj ljubezen do Nutelle na družbenih omrežjih.

Svetovni dan NutelleOdpri galerijo
Čaj, ki se obarva modro Čaj, ki spreminja barvo PicMonkey Collage To so najlepše poročne torte! Hrana za energijo: Špinača Hrana za energijo: hrana, ki vam bo dala več energije Rezanje čebule brez solz Trik, kako čebulo narezati brez solzenja ·