Pasji LED telovnik Disco Dog.
V zraku · tehnologija

Pasja moda ni nič novega, a nosljiva tehnologija je bila do zdaj bolj ali manj rezervirana le za ljudi. Po zaslugi pametnega pasjega LED telovnika Disco Dog iz Kickstarterja pa je “oblačilne elektronike” sedaj lahko deležen tudi človekov najboljši prijatelj. Je pa pametni telefon tisti, ki operira s svetlečim telovnikom, ki ima nekaj sila uporabnih funkcij in psa ne spremeni samo v božično drevce oz. disko kroglo ampak ga tudi ščiti.

Pametni pasji LED telovnik Disco Dog ni samo za tiste, ki so obsedeni z oblačenjem psov. Disco Dog, prvi pasji telovnik, ki se ga upravlja preko pametnega telefona, namreč psu dejansko koristi. Pa ne samo zato, ker skrbi, da je vaš pes viden za voznike na daljavo četudi je tema, megla ali mrak, koristi še v mnogih drugih situacijah, ki nimajo veze s ščitenjem pred mrazom ali dežjem. Ena od teh je, če se pes izgubi oziroma odide predaleč. Ker ga upravljate s pomočjo pametnega telefona- t.j. LED lučke na telovniku, se telovnik s tehnologijo Bluetooth v primeru izgube ali oslabljene brezžične povezave avtomatično odzove z napisom ”izgubljeni pes”.

Sicer pa lahko izbirate med različnimi animacijami (v tisoče barvah, na voljo pa je tudi alarm), kot tudi poljubnim tekstom, ki se izpisuje na plečih vašega psa. Za avtonomijo Disco Doga skrbi Li-Polymer baterija 3.7V, medtem, ko za dogajanje na telovniku skrbi posebna aplikacija, ki je vse od ”scenografa” pa do ”lučnega mojstra”, saj lahko z njo upravljate tudi jakost svetlobe in barve odtenke.

PREBERITE ŠE: Tudi psi so lahko kdaj poredni

Telovnik se zelo hitro nadene, ježki pa omogočajo, da se psu udobno prilega. Lahko ga klasično operete, saj je LED mreža in ostala elektronika enostavno snemljiva. Na Kickstarjerju je na voljo v treh velikostih (S, M in L) in sicer za dolžine hrbta med 28-33, 33-38 in 43-48 cm.

Emoji tipkovnica črke zamenja za emoji simbole. Emoji Keyboard s Kickstarterja – tipkovnica, ki je črke zamenjala za emoji simbole Googlov novopečeni  Chromebook Pixel. Google s prenosnikom Chromebook Pixel teče drugi krog url Tipkovnica BeeRaider – inovativna računalniška tipkovnica za pogumne Lenovo Yoga Tablet 2 Pro se lahko pohvali s številnimi priboljški, a najbolj gotovo izstopa vgrajeni projektor. Lenovo Yoga Tablet 2 Pro – multimedijska tablica s projektorjem ·