Domače zdravilo za vneta ušesa
Utrip mesta · zdravje & lepota

Bolečine v ušesih so med najbolj groznimi bolečinami, a vneta ušesa lahko pozdravimo s preprostim trikom in tako preskočimo obisk zdravnika in lekarne. Tako kot sestavine za številna druga domača zdravila lahko tudi sestavine za lajšanje bolečine v ušesih najdeš v kuhinji, potrebuješ pa še nekaj iz garderobne omare: nogavico. Tako je. Za lajšanje bolečin v ušesih namreč potrebuješ okoli pol kilograma soli in bombažno nogavico!

Vnetje ušes in druge vrste bolečin v ušesih spadajo med najhujše bolečine. To ve vsak, ki je to bolečino kdaj občutil. A le redko kdo ve, da lahko tovrstno bolečino izničimo s preprostim trikom z nogavico in soljo. Posebej v času hladnega vremena je verjetnost vnetja ušes toliko večja, zato je modro poznati nasvet iz domače skrinje, ki pa ga boste lahko unovčili ne le, kadar vas bo bolelo uho, ampak tudi tedaj, kadar vas bo bolel zob. Za pripravo starega ljudskega zdravila za uho potrebujete (nujno!) bombažno nogavico in sol.

PREBERITE ŠE: Čudežno in učinkovito zdravilo za prehlad

Kako pripraviti domače zdravilo za vneta ušesa?

Nogavico napolnite s soljo in naredite vozel. Postavite jo na ponev (zato je pomembno, da je iz naravnih materialov) in jo na vsaki strani okoli tri minute segrevajte na srednji temperaturi (idealna temperatura je 60 stopinj Celzija). Drugi način je, da najprej posebej segrejete sol, ki jo na ponvi segrevate okoli pet minut in vmes stalno mešate. Ko se segreje, jo natrosite v nogavico in slednjo dobro zavežete. Nato na ponev za kratek čas postavite še nogavico in jo dobro segrejte (naj pa ne bo prevroča). Segreto nogavico prislonite na vneto uho in jo držite tam, vse dokler se ne ohladi. V tem času bo bolečina izginila. Če ne izgine tudi po nekaj ponovitvah, obiščite zdravnika.


Kako pospešiti metabolizem? 5 trikov, kako pospešiti presnovo – dokazano! DIY maslo za telo DIY kozmetika: naredite svoje maslo za telo Zakaj sanjamo? Veš, zakaj sanjamo? Črna zobna pasta Curaprox: Črna zobna pasta – bolj beli zobje