DS7 Crossback
Utrip mesta · mobilno

Prvi SUV vrhunske znamke DS koncerna PSA DS7 Crossback bo neposredni tekmec športnega terenca Audi Q3 in Mercedes GLA. Pri znamki DS pravijo, da so navdih zanj črpali iz sveta visoke mode. Vsi materiali naj bi bili izbrani, obdelani in nameščeni z največjo mero skrbnosti.

DS7 Crossback je prestižni SUV z občutkom za detajle. V dolžino meri 4,57 metra, v višino 1,62 metra in širino 1,89 metra. Notranjost je skrbno oblikovana. Gumb sredinskega zaslona je vdelan v kristalno steklo, tipke na sredinski konzoli pa so bile deležne dekoracije clous de Paris, urarske tehnike končne obdelave iz 16. stoletja, ki še danes krasi številne prestižne ročne ure.

Karoserija ni več spojena z varjenjem, pač pa točkovnim lepljenjem, kar med drugim prinaša večjo trdnost. Za udobje skrbijo ogrevani in masažni sedeži. Zadnjim lahko spremenite naklon v razponu od 23 do 32 stopinj. Osnovna prostornina prtljažnika znaša 550 litrov. Za dodatno udobje je tu aktivno vzmetenje (DS Active Scan Suspension), ki s kamero skenira cesto in je sposobno zaznati nepravilnosti na cesti na razdalji pet metrov.

PREBERITE ŠE: Citroën Spacetourer 4×4 Ë – praktični pustolovec

Motorna paleta DS7 Crossbacka vključuje tri bencinske motorje (THP 225, THP 180, PureTech) in dva dizelska (BlueHDi 130 in BlueHDi 180). Na voljo bo tudi s priključnim hibridnim sistemom s 300 KM (221 kW) sistemske moči in štirikolesnim pogonom. Bencinskemu motorju z 200 KM  asistirata elektromotorja, ki prispevata do 90 kW sistemske moči (napaja ju litij-ionska baterija z zmogljivostjo 13 kW, ki se prek običajnega priključka napolni v širih urah in pol). V ponudbo so dodali osemstopenjski samodejni menjalnik (EAT8). Vse motorje krasi večja učinkovitost in manjši negativni vpliv na okolje. Na voljo ima tri vozne programe, in sicer popolnoma električni pogon (ZEV) – ta ponuja 60-kilometrski domet brez izpustov –, hibridni način (HEV) in kombinirani način (SPORT). Slednji maksimalno izkoristi moč bencinskega motorja pomožnih elektromotorjev.

Galerija – DS7 Crossback:

DS7 CrossbackOdpri galerijo
Renault Alpine A110 (2017) Novi Renault Alpine A110 (2017): reinkarnacija dirkaške legende Hyundai i30 Novi Hyundai i30: vsem všečen – slovenska predstavitev Peugeot Instinct MWC 2017: Peugeot Instinct – umetna inteligenca za volanom Tigermoth Tigermoth – žepna počitniška hišica, ki ima vse, kar potrebujete · · · ·