Los Angeles iz zraka
Utrip mesta · destinacija

Fotograf Vincent Laforet nas je že nekajkrat prijetno presenetil z osupljivimi fotografijami ameriških mest iz zraka. Iz ptičje perspektive smo tako videli že New York, pa Las Vegas in San Francisco. Z njegovega zadnjega poleta s helikopterjem nad Združenimi državami pa se je vrnil z do zdaj najbolj sapojemajočo in obsežno serijo fotografij. Iz angelske (beri ptičje) perspektive je prikazal Los Angeles, mesto angelov, v najlepši možni luči.

Da je Los Angeles fascinanten ni novica. A tako očarljivega, tako zapeljivega, kot nam ga prikazuje fotograf Vincent Laforet, ki ga je ujel iz helikopterja, še niste videli. Drugo največje mesto v Združenih državah Amerike se nam iz višine 3000 metrov kaže v svoji angelski podobi.

PREBERITE ŠE: Top Sexy Tower – stolpnica v New Yorku ”z znamenito nogo Angeline Jolie”

Kot pravi Laforet je bilo fotografiranje mesta angelov mnogo večji izziv kot ostala mesta. Los Angeles namreč nima izrazitega središča, tudi ulice se sekajo bolj kot ne po naključju, kopnega pa ima več kot vsa predhodna mesta skupaj. Vse to je ”misijo LA”, ujeti njegov bit v enournem preletu, naredilo še nekoliko težavnejšo.

Poglejte si večerni Los Angeles v vsem njegovem sijaju.

Los Angeles iz zrakaOdpri galerijo
Plavajoče domovanje Wayna Adamsa in Catherine King je živ organizem, ki še vedno raste. Zakonca, ki sta na splavu zgradila samozadostni dom Kaj ljudem po svetu v življenju pomeni največ? Kaj Slovencem in ljudem v ostalim državah sveta v življenju pomeni največ? #infografika ·