Fiat 500 Spiaggina by Garage Italia
Utrip mesta · mobilno

Poleti leta 1958 je na ceste zapeljala prva posebna izdaja Fiata 500 z imenom Spiaggina oziroma Jolly. Zdaj, 60 let pozneje, bomo lahko občudovali kar dve posebni izdaji Fiata 500, prvo izpod rok Garage Italia in Pininfarine in drugo, ki bo prišla iz matične tovarne Fiat.

Fiat 500 Spiaggina je plod skupnega sodelovanja med Garage Italia in Pininfarino, rezultat pa je Fiat 500 brez strehe in brez zadnjih sedežev. Obarvali so ga v simpatično dvobarvno kombinacijo modre in bele barve. Z zunanjostjo se sklada tudi notranjost, ki nas spominja na tisto iz originalne Spiaggine. Vodoodporno oblazinjenje in kromirani dodatki še dodatno prispevajo k retro občutku. Platišča nostalgičnega videza in nizko vetrobransko steklo dajeta tej posebni izvedenki nek dodaten čar, še bolj kot to pa nas je pritegnil ‘prtljažni’ del avtomobila, ki je prevlečen s pluto, ki spominja na tikovo talno oblogo, kot jo najdemo na luksuznih jahtah.

Galerija slik: Fiat 500 Spiaggina

Fiat 500 Spiaggina by Garage Italia Odpri galerijo

Pri Garage Italia naslavljajo Spiaggino kot edinstven izdelek, a temu ni tako, saj bodo Spiaggine ponudili ljudem v nakup. Stranke bodo lahko dobile avtomobil s katerimkoli motorjem, ki jih lahko naročijo pri Fiatu 500. Za zagotavljanje togosti, ker je Spiaggina le ‘zgoraj brez’, so svoje znanje prispevali pri Pininfarini in ji zagotovili primerno trdnost.

Ker je posebna izvedba Fiat 500 Spiaggina morda preveč izstopajoča, bo na voljo tudi Fiat 500 Spiaggina ’58, ki jo bodo naredili pri Fiatu v zgolj 1.958 primerkih, kar je hkrati tudi leto, ko je bila Spiaggina prvič predstavljena. Naročiti jo bo mogoče samo kot kabriolet v posebni modri barvi Volare Blue, ki bo kombinirana s streho v barvi slonovine in elegantno belo črto na bokih avtomobila. Kromirana stranska ogledala, retro 16-palčna platišča in napis Spiaggina ’58 lepo zaključijo zunanjo podobo te jubilejne različice. Tudi tukaj je notranjost barvno enaka zunanjosti in polna vseh Fiatovih “gadgetov”. Obe različici Spiaggine sta izredno zanimivi, katera pa je tista prava, pa bo moral razsoditi vsak posameznik sam.

Galerija slik: Fiat 500 Spiaggina ’58

Fiat 500 Spiaggina '58 Odpri galerijo
Fliteboard E-Foil Fliteboard E-Foil: omogoča ‘letenje’ nad vodo Italdesign Nissan GT-R50 Italdesign Nissan GT-R50: japonski super samuraj Segway Drift W1 Segway Drift W1: ‘rolanje’ za naslednje tisočletje McLaren 600LT McLaren 600LT: na otoku spet nekaj strupenega · · ·