826e8b53b1324cb8e45922ec5bc6ced862fb4a41
Kulturni izbor · film

Italija je ena izmed držav, o kateri velikokrat sanjarimo: o njenih naravnih lepotah, mestih z neverjetno zgodovino … Zato ni čudno, da je tudi filmska industrija to državo prepoznala kot idealno za snemanje različnih filmov. In to so filmi, ki bodo v vas vzbudili željo, da Italijo čim prej obiščete.

Tukaj so filmi, ki vas bodo prepričali, da še letos obiščete Italijo.

Rimske počitnice (Roman Holiday, 1953)

Zdolgočasena in zaščitena princesa pobegne svojim varnostnikom ter se v Rimu zaljubi v ameriškega novinarja.

Nadarjeni gospod Ripley (The Talented Mr. Ripley, 1999)

Tom Ripley je poslan v Italijo, da pripelje nazaj bogatega in razvajenega plejboja Dickieja Greenleafa. A ko mu to ne uspe, gre Ripley v skrajnosti.

Soba z razgledom (A Room with a View, 1985)

Ko se Lucy Honeychurch in njena spremljevalka Charlotte Bartlett znajdeta v Firencah v sobi brez razgleda, gospod Emerson in sin George prijazno priskočita na pomoč. To srečanje pa Lucy za vedno spremeni življenje.

Kruh in tulipani (Pane e tulipani, 2000)

Potem ko gospodinjo na izletu z avtobusom pozabijo na počivališču ob avtocesti, se ta odloči, da bo začela novo življenje v Benetkah.

Pod toskanskim soncem (Under the Tuscan Sun, 2003)

Pisateljica Frances Maye, ki živi v San Franciscu, po odkritju moževe nezvestobe impulzivno kupi vilo v Toskani in se odloči, da si bo spremenila življenje.

Neskočna lepota (La Grande Belleza, 2013)

Jep Gambardella je desetletja užival v razkošnem nočnem življenju Rima. Po svojem 65. rojstnem dnevu in šoku iz preteklosti, na svoje pustolovščine gleda mimo nočnih klubov in zabav ter se tako znajde v neskončni pokrajini absurdne, izvrstne lepote.

Jej, moli, ljubi (Eat Pray Love, 2010)

Poročena ženska se zave, kako nesrečno je njen zakone in da je skrajni čas, da se njeno življenje obrne v drugo smer. Po boleči ločitvi se v iskanju lastnega jaza odpravi po svetu.

Casanova (2005)

Legendarni Giacomo Casanova si po tem, ko mu ne uspe osvojiti naklonjenosti beneške gospodične Francesce Bruni, prizadeva, da bi odkril pravi pomen ljubezni.

DJANGO UNCHAINED Zanimive situacije, ki so se zgodile med snemanjem najuspešnejših filmov maxresdefault Skoraj nezakonito: (pre)vroči filmi, ki jim je uspelo priti v kina po svetu 2001: Vesoljska odiseja Najbolj izdelane filmske scene vseh časov adrift_2018_movie_5k-other To so filmi, ki nas bodo v kino odpeljali julija · · ·