cover
Kulturni izbor · film · Utrip mesta · mobilno

Motorji so bili od nekdaj simbol neukročenosti in svobode. Svoje so k njihovi kultnosti kakopak dodali tudi številni filmi v katerih so se pojavili. Po njih so številni dobili celo nadimek “bajkerski” film, saj so bili domala glavne zvezde. Zato smo sestavili filmografijo motorjev, ki so v filmih, kot so Goli v sedlu in Divjak, skorajda zasenčili ”soigralce”, celo tako velika filmska imena, kot sta Dennis Hopper in Marlon Brando.

Z motorji je povezano ničkoliko stereotipov in pri tem imajo prste vmes filmi, ki so jim zacementirali določene lastnosti. Predvsem se nam v povezavi z motorji najprej zapiše o svobodi, pravzaprav kar o popolni svobodi, ki jo pričara vožnja z motorjem. Kar je eden najbolj neumnih, a hkrati še kako resničnih stereotipov. Temu pa mirno dodamo še neukročenost, uporništvo in celo odpadništvo.

PREBERITE ŠE: Motor, ki ga ni mogoče “položiti” – Lit Motors C-1

Tovrstni motorji so namreč daleč od le prevoznega sredstva, so način življenja in pobeg od sodobnosti, ki nam vedno znova “odškrne” še kak nov košček prvinskega občutja. Zato jih imamo tako radi in zato so se nanje lepi toliko stereotipov.

Filmsko zgodovino motorjev si oglejte v galeriji

Honda CL350 (1969) - Dekle z zmajevim tatujem (2011)Odpri galerijo
kino_bezigrad_facebook Kino Bežigrad odpira svoja vrata rocky2-apollo-creedjpg-881cea_1280w 2 14 najbolj znamenitih prizorov filmskih pretepov 2438_d005_00039 Filmska premiera: Sosedov fant (2015) 360e137f482438fb947a408194faeaf8 Najboljše klasične risanke, ob katerih smo odraščali ·