2019 Ford Ranger
Utrip mesta · mobilno

Čeprav silhueta srednje velikega Ford Ranger pick-upa spominja na ostale konkurenčne pick-upe, ga boste v trenutku prepoznali po značilni prednji maski z vodoravno dvojno črto in prezračevalnih luknjah na prednjih blatnikih.

Novi Ford Ranger (2019) ima spremenjen kot zadnjega stekla, kar pripomore k zmanjšanju zračnega upora in predvsem znižuje hrup, ki se zaradi vrtinčenja vetra dela za njim. Prednji in zadnji previsi so kar najkrajši, saj pri Fordu niso želeli omejevati Rangerjevih terenskih sposobnosti. Kot do zdaj bo Ranger na voljo z enojno ali dvojno kabino, ki bo imela prostora za 5 ljudi. Novi Ranger naj bi bil kot nalašč za tiste, ki so sicer vajeni urbanega okolja, a si vseeno želijo dogodivščin na terenu.

Šasija Forda Rangerja je izdelana iz trdnega jekla, jeklo pa zaradi vzdržljivosti najdemo tudi v prednjem in zadnjem odbijaču. Pod pokrovom bomo med drugim našli 3,2-litrski 4-valjni motor, ki bo povezan z avtomatskim menjalnikom s kar desetimi prestavami. Natančnejših podatkov pred uradno predstavitvijo na slovenskem trgu še ni, govori pa se, da naj bi imel Ranger na razpolago motorje z močjo do 310 konjskih moči. Novi Ranger bo imel na voljo štirikolesni pogon ali pogon na zadnji kolesni par. Prav tako bo na voljo zapora diferencialov. Najbolj terenski paket opreme FX4 Off-Road ima posebej za teren prirejene blažilnike in bolj terenske pnevmatike. Dodatno ima zaščiteno dno avtomobila, Terrain Management System pa omogoča izbiro različnih terenskih voznih profilov glede na podlago, po kateri vozimo.

PREBERITE ŠE: 2018 HENNESEY VELOCIRAPTOR 6X6 FORD F-150 UPRAVIČUJE SVOJE DINOZAVRSKO IME

Notranjost kot možnost ponuja 8-palčni zaslon na dotik in par zaslonov, namenjenih vozniku, ki sta ob osrednjih merilnikih. Za doplačilo so na voljo še dostopna točka 4G LTE Wi-Fi , 115-voltna električna vtičnica, navigacija, LED prednje in zadnje luči ter zvočni sistem Bang & Olufsen. Kot do zdaj bo na voljo kopica asistenčnih sistemov, od katerih bo večina nameščena že v sklopu osnovne opreme. Po prvem pogledu na novega Forda Ranger si je težko predstavljati, da ne bi bil vsaj tako uspešen, kot je bil uspešen njegov zelo želeni predhodnik.

Galerija slik: 2019 Ford Ranger

2019 Ford RangerOdpri galerijo
2019 Mercedes-Benz razred G Mercedes-Benz razred G (2019): kljub opaznim osvežitvam še vedno ostaja ikona Bentley Betayga V8 Bentley Bentayga V8: najbolj športna Bentayga z novim vznemirljivim motorjem BMW 2 Active Tourer in BMW 2 Gran Tourer BMW 2 Active Tourer in BMW 2 Gran Tourer: subtilna prenova družinskih športnih enoprostorcev BMW M5: Guinnessov rekord v "driftanju" BMW M5: Guinnessov rekord v “driftanju”, dolgem kar 374,17 kilometra · · · ·