garaza
Utrip mesta · arhitektura

Arhitektka Barbara Appolloni je iz nekdanje garaže “izklesala” oazo iz betona in stekla. Originalna zgradba je bila oblikovana v t.i. stilu “škatle za čevlje”, kjer arhitektura postane del notranje dekoracije, kar ima za posledico resnično sodobne bivalne prostore.

V Barceloni, na parceli v izmeri 3,60 x 10 metrov, je arhitektra Barbara Appolloni prvotno konstrukcijo ojačala z več kot 200 tonami betona, kar je garažo spremenilo v bolj trdno stanovanjsko stavbo. Ta je zasnovana tako, da je v stalnem dialogu s svojo zunanjostjo. Meje med “zunaj” in “znotraj” so zabrisane, kar omogoča notranjosti, da resnično vpije okolico in pogled na mesto. To je Appollonijeva dosegla s steklenimi odprtinami brez okvirjev in z delikatnimi pregradami.

Notranji dekor in pohištvo so bili skrbno izbrani, tako da se med seboj čimbolj uskladijo. Skrben izbor materialov tako ponuja čudovito paleto, kjer se beton združi s kostanjevim lesom, nerjavečim jeklom, marmorjem carrara in steklom. Rezultat je prostor, ki je prijeten in hkrati prefinjen. Oprema stanovanja se prav tako nanaša na okolico, ki ga obdaja, kot je na primer okroglo Sabine Marcelis ali pa razkošen kavč, ki s svojo rdečkastorjavo barvo spominja na strehe Barcelone. Iz tega prijetnega in intimnega življenjskega prostora pa lahko prebivalci uživajo tudi v pogledu na okoliško vegetacijo in urbano okolje!

Galerija: garaža, spremenjena v elegantno stanovanje, je oaza za ljubitelje sodobne arhitekture

Barbara Appolloni: garaža, spremenjena v elegantno stanovanjeOdpri galerijo
AS House AS House: čista idila na grškem otoku Paros Plavajoča vila Lilypad Socialna distanca s stilom: plavajoča vila Lilypad ringhouse Ringhouse je poklon zgodovini slovite avtomobilske znamke Atrijska hiša v Ljubljani. Slovenska atrijska hiša za umetnike · ·