Googlov novopečeni  Chromebook Pixel.
V zraku · tehnologija

Googlov prenosnik Chromebook Pixel druge generacije si je z originalom iz leta 2013 podoben kot jajce jajcu, poleg tega pa še naprej ostaja posebnež med Chromebooki, ki veljajo za relativno poceni prenosnike (cene se gibajo okoli 250 evrov), saj prihaja z močno zasoljeno ceno (okoli 940 evrov). Kot ”enica” bo prepričal predvsem razvijalce in računalniške sladokusce. Podobnosti pa se tu končajo, saj Chromebook Pixel 2, glede na predhodnika, povsod drugod stori korak naprej.

Google s prenosnikom Chromebook Pixel druge generacije znova postavlja pod vprašaj teorijo, da so Chromebooki le ”Robini” med prenosniki, zato uporabnik ob njem potrebuje tudi ”Batmana”, torej klasičen prenosnik, ki je kos vsem nalogam. No, premijski Chromebook, Chromebook Pixel naj bi bil po zagotovilih Googla Batman. Torej edini prenosnik, ki ga potrebujete. Pa preverimo, če je temu res tako.

V vas bo zrl z 12,85-palčnim na dotik občutljivim zaslonom (razmerje 3:2) ločljivosti 2560 x 1700 slikovnih točk ob gostoti pik 239 pik na palec (ppi), ki ga bo pred poškodbami varovalo steklo Gorilla Glass. Google ga je opremil s super hitrim Intelovim procesorjem Core i5 iz družine Broadwell (računa s 2.2 GHz), ki pa je ”preizobražen” za siceršnje tekoče naloge operacijskega sistema Chrome OS. Kapaciteta sistemskega pomnilnika znaša 16 GB, medtem, ko je prostora za skladiščenje podatkov 8, 16, 32 ali 64 GB, ki pa jim lahko prištejemo še en terabajt brezplačnega oblačnega prostora v sklopu storitve Google Drive (rok trajanja: tri leta).

PREBERITE ŠE: Google Chrome: Koristni nasveti za uporabo spletnega brskalnika

Novi Chromebook Pixel se lahko pohvali tudi s podatkovnim vmesnikom USB-C (izrinil je USB in microUSB priključek), ki je skozi glavna vrata vstopil z novim MacBookom. Zanj je značilno, da je na obeh straneh enak, ne bo pa sprejemal ”izbirčne”, enostranske USB priključke, za kar bo potreben poseben vmesnik (prodajan ločeno). Za navedeno ceno pa nam pripada še grafična kartica Intel HD 5500, ki omogoča izjemno izkušnjo 4K in baterija, ki jo na elektriko ”prime” na vsakih 12 ur uporabe.

Googlov novopečeni Chromebook Pixel.Odpri galerijo
url Tipkovnica BeeRaider – inovativna računalniška tipkovnica za pogumne Lenovo Yoga Tablet 2 Pro se lahko pohvali s številnimi priboljški, a najbolj gotovo izstopa vgrajeni projektor. Lenovo Yoga Tablet 2 Pro – multimedijska tablica s projektorjem Goodyearova pnevmatika, ki proizvaja električno energijo za hibridne sisteme. BH03 – Goodyear s pnevmatiko, ki proizvaja električno energijo Moje ime je MacBook, MacBook Pro! Novi MacBook – najtežje pričakovan prenosnik leta · ·