Kostumi za noč čarovnic nekoč
V zraku · buzz buzz

Bliža se noč čarovnic oz. Halloween, kar pomeni, da bodo ulice ponovno zavzeli otroci in mladina v raznoraznih kostumih. Ameriški običaj, ki se je dodobra prijel tudi v Sloveniji, ima izvor v keltskih običajih. Kelti so si nadeli strah vzbujajoče maske, da bi jih zli duhovi zamenjali za duhove in jih pustili pri miru. Danes je noč čarovnic komercialno zanimiv praznik, ki je prerastel v svetovni fenomen. Ljudje se oblačijo v raznorazne kostume in maske, a če mislite, da so nekatere današnje oprave strašljive, potem še niste videli, kako so se za Halloween oblačili nekoč! Ti kostumi vam bodo povzročili nočne more!

Že razmišljate, kaj boste nosili za noč čarovnic oz. Halloween, kot je angleški izraz za praznik na 31. oktober. Preoblačenje v različne kostume ima dolgo brado in sega vse tja do starih Keltov, ki so se branili pred mrtvimi dušami. Danes na ta dan v maskah otroci hodijo od hiše do hiše, da bi dobili nekaj sladkarij, podobno kot to v naših krajih počnejo otroci v času pusta. Pust in Halloween se s tega vidika razlikujeta predvsem po izrezovanju buč.

PREBERITE ŠE:

Danes na ulicah za noč čarovnic srečujemo raznorazne kostume, nekoč pa so se preoblačili predvsem v čarovnice, duhove in pošasti. Oprave so bile nekoč mnogo manj prijazne kot danes, ko je bila bolj kot strašnost v ospredju izvirnost kostuma.

Galerija – Halloween – kostumi za noč čarovnic, ki so jih nosili nekoč:

Kostumi za noč čarovnic nekočOdpri galerijo

Fascinantni poskusi, ki dokazujejo, da se ne poznamo Fascinantni poskusi, ki dokazujejo, da se ne poznamo Julijske Alpe Timelapse Julijskih Alp – oda slovenskim Alpam 5. Če ste od nekoga dobili nezadovoljujoč odgovor, ne ponavljajte vprašanja. Poglejte ga v oči. Sogovornik bo pod pritiskom in bo temeljito zbral svoje misli, preden znova odgovori. Odlični psihološki triki, ki jih lahko uporabljate vsak dan Spalnice po svetu My Room Project: mladi po svetu so nas spustili v svoje spalnice · ·