Harley-Davidson Blue Edition
Utrip mesta · mobilno

Harley-Davidson, Bundnerbike in Bucherer, švicarsko podjetje, ki se ukvarja z nakitom in prestižnimi urami, so v skupnem sodelovanju ustvarili najdražje motorno kolo na svetu, ki je vredno skoraj 2 milijona švicarskih frankov.

Malce nenavadno je, da se podjetje, usmerjeno na prodajo nakita in prestižnih ur, odloči, da bo prisostvovalo pri izdelavi unikatnega motornega kolesa. Pri Buchererju so pokazali dovolj poguma in se s specialistom za motorna kolesa Bundnerbikeom podali v drzno akcijo predelave Harley-Davidsona. TA jim je vsekakor uspela, saj je izdelek čudovit, Harley-Davidson Blue Edition pa naj bi bil najdražje motorno kolo na svetu. Blue Edition je svojo pot začel kot serijsko motorno kolo Softail Slim S, za katerega je bilo potrebnih 2.500 ur dela in leto načrtovanja in izdelave, da so ga preobrazili v modrega lepotca.

Softaila so popolnoma ‘slekli’ in mu na novo zrisali sestavne dele v retro-vintage stilu. Prav vsak na novo dodani kos kovine je narejen, obdelan, varjen, brušen in poliran ročno. Preoblikovali so celo okvir motornega kolesa in mu dodali še bolj široka platišča in pnevmatike. Okno v motorju nam razkriva vrtečo se odmično gred, opazimo pa lahko še pozlačene ventile, ki so osvetljeni z LED-svetili, odpornimi na vročino. Že hiter pogled na motorno kolo vam bo dal vedeti, da ima še veliko pozlačenih sestavnih delov in ne zgolj zlatih delov motorja. Sedež je kakopak narejen ročno iz švicarskega kravjega usnja.

Ime Blue Edition je Harley seveda dobil po presunljivi modri barvi. Za takšen barvni učinek je bilo najprej treba posrebriti vse barvane dele motornega kolesa, na katere so nato nanesli še šest slojev različnih barv. Celoten postopek ostaja skrivnost, dejstvo pa je, da je bilo v barvanje vloženega veliko truda in časa. Razlog za tako visoko ceno motornega kolesa se skriva v posodi za gorivo, iz katere so na levi in desni strani izrezali dve niši, v katerih se pod balističnim steklom bohotijo prave umetnine. V levi boste našli tako imenovanega Dizzlerja, 5,40-karatni diamantni prstan, v desni pa unikatno ročno uro, osnovano na modelu Bucherer Patravi TravelTec II. Ura je shranjena v posebno ohišje, ki je odporno na tresljaje motorja, hkrati pa vsebuje še mehanizem za navijanje ure, da bo kazala točni čas tudi takrat, ko se motornega kolesa ne bo uporabljalo.

Končni račun za visoko ceno Harleya Blue Edition se tukaj še ne zaključi. K računu lahko dodamo še par manjših diamantnih prstanov Dizzler. Pritrdili so jih na konca krmila s posebno tehniko, ki preprečuje, da bi ju lahko sneli ali da bi zaradi tresljajev odpadla. Harley-Davidson Blue Edition je unikaten izdelek, ki nosi ceno 1.888.000 švicarskih frankov.

Galerija slik: Harley-Davidson Blue Edition

Harley-Davidson Blue EditionOdpri galerijo
22motors-flow-pic-1 22Motors Flow: Skuter z umetno inteligenco Uber Hover Uber: kako bodo videti prva pristajališča za leteče avtomobile? Aston Martin V12 Vantage V600 Aston Martin V12 Vantage V600: ‘analognih’ 592 konjskih moči MINI-hatch-royal-wedding-prince-harry-meghan-markle-designboom1800 Mini, narejen posebej za britansko kraljevsko poroko · · · ·