Hyundai i30
Utrip mesta · mobilno

Hyundai je že potrdil, da bo na avtomobilskem salonu v Parizu predstavil atraktivnega i30 Fastback N. A še pred tem bo na dogodku predstavljen ‘običajen’ i30 z malce spremenjeno zunanjo podobo in novim 1,6-litrskim dizelskim motorjem.

Hyundai i30 bo imel po novem  dizelski motor Smartstream, ki bo na voljo v treh različicah. Najšibkejša različica bo imela 96 konjskih moči, srednja 116 konjskih moči, najmočnejša pa 136 konjskih moči. Odvisno od motorja imamo za prestavljanje na voljo 6-stopenjski ročni ali 7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko. Pri Hyundaiu so zatrdili, da bo poraba znašala med 3,8 in 4,4 l/100km. Vsi bencinski motorji bodo opremljeni s filtrom trdnih delcev, dizelski pa s sistemom, v katerem bo mešanica sečnine in vode odstranjevala škodljive izpuste.

Poleg pogona ima i30 rahlo prenovljeni zunanji dizajn. Nov je prednji odbijač, ki ga je navdihnil bolj športno oblikovani odbijač s Hyundaia i30 Fastback. Na voljo bo še nekaj karoserijskih barv in zanimiva izbira platišč. Notranjost ima zdaj za doplačilo na voljo 8-palčni zaslon s podporo Android Auto in povezljivosti Apple Car Play.

Hyundai i30 je v Evropi zelo pomemben model, in če želijo postati ena izmed vodilnih znamk v svetovnem merilu, ne samo, da morajo nenehoma posodabljati tehnologijo, temveč je treba tudi izboljševati že obstoječe modele. Slednje poskušajo doseči s privlačnim dizajnom, boljšo učinkovitostjo in večjo zanesljivostjo. Hyundai je na dobri poti, da mu to uspe, saj so njihovi avtomobili vedno bolj priljubljeni.

Galerija slik: Hyundai i30

Hyundai i30Odpri galerijo

mesto - FORD_2018_FOFORD_2018_FOCUS_ST-LINE__01 Popolnoma novi Ford Focus, povsem novi standardi vožnje Volvo V60 Volvo V60: deklasiral nasprotnike v razredu Lexus LY 650 Lexus LY 650: ne le ‘ladje’ na cesti, temveč tudi na vodi Mercedes-Benz GLE Mercedes-Benz GLE: novinec je večji in še naprednejši · · · ·