Simultani prevajalnik ili
V zraku · tehnologija · gadgeti

Med potovanjem velikokrat naletimo na kakšno oviro in ta je največkrat jezikovnega izvora. Da bi se lažje sporazumeli, se je pred odhodom v tujino dobro naučiti besedo ali dve. Še lažje pa je, če s seboj vzamete napravico ili, ki sproti prevaja vaš govor. Jezikovne ovire so torej preteklost! Zdaj se nikoli več ne boste znašli v situaciji, ko se ne boste mogli sporazumevati z nekom, ki ne govori vašega jezika, oz. v tujem jeziku, ki ga znate.

Kolikokrat ste se v tujini že znašli v situaciji, ko ste potrebovali informacije ali napotke, naleteli pa nekoga, ki ni znal angleško oz. tujega jezika, ki ga tudi sami obvladate. Velikokrat se namreč zgodi, da si tudi z angleščino ne moramo kaj veliko pomagati, zato je dobro znati tud kak drug tuji jezik. No, to ne bo več potrebno, saj bodo z napravico ili padle jezikovne ovire tudi v primeru neznanja tujega jezika.

PREBERITE ŠE: Senstone – naprava, ki zapisuje vaš govor

ili je simultani prevajalnik, ki vso znanje prenaša s seboj in ne potrebuje povezave s spletom. Uporaba je sila preprosta. Pritisnete gumb, začnete govoriti in že čez nekaj trenutkov se iz nje sliši prevod v želenem jeziku. Za prevajanje naprava potrebuje pičle 0,2 sekunde, iz rokava pa stresa tudi pogoste fraze, s čimer še dodatno olajša sporazumevanje.

ili bo na voljo junija 2017, sprva pa bo podpirala zgolj angleščino, kitajščino in japonščino, sledijo pa španščina, tajščina in korejščina (morda prav pride že našim športnikom na zimskih olimpijskih igrah v Koreji prihodnje leto). Leta 2018 sledijo tudi drugi jeziki.

Galerija – ili:

Simultani prevajalnik iliOdpri galerijo

Senstone Senstone – naprava, ki zapisuje vaš govor Bluetooth adapter za slušalke Jack Jack žične slušalke naredi brezžične Pametna ure LG Watch Style in Watch Sport Pametna ura LG Watch Style in Sport: Android Wear 2.0 za neodvisnost od telefona Leseno ohišje za Playstation Leseno ohišje za PlayStation · ·