Janko Ferlič - @specialdaddy
V zraku · odnosi

Glede na statistične podatke spletnega mesta za izvenzakonske romance, je to 7 najpogostejših poklicev moških, ki varajo.

Zakaj ljudje varamo? Na to vprašanje je težko odgovoriti. Razlogi so od osebe do osebe različni in še zdaleč ni nujno, da gre “le za seks”. “Ljudje pogosto menijo, da je glavni razlog, da ljudje varajo, povezan s spolnimi potrebami,” je za Bustle povedala strokovnjakinja za partnerske odnose Laney Zukerman. “Čeprav ima seks v življenju pomembno vlogo, se večina skokov čez plot pogosto začne kot čustvena afera zaradi zasvojenosti s pozornostjo in zaradi nagnjenosti k dolgočasju v dolgotrajnem razmerju.”

In pogled na stvari, ki so ljudem, ki varajo, skupne, je resnično fascinanten, saj nam lahko pomaga ugotoviti, ali obstajajo vedenjski vzorci. S tem pa naj bi bilo povezano celo delovno mesto. Ashley Madison, spletno mesto za izvenzakonske afere, je s pregledom podatkov uporabnikov, ki so pridružili storitvi od leta 2002 naprej, ugotovilo, katere so najpogosteješi poklici ženskih in moških članov.

To so najpogostejši poklici moških, ki varajo:

7. Medicina: 5 %

Zanimivo je, da po podatkih spletnega mesta Ashley Madison, najpogostje varajo prav ženske, ki delajo na področju medicine (23 odstotkov), pri moških pa je trend obraten – v tem poklicu je “le” 5 odstotkov moških, ki skačejo čez plot. Ker gre za precej stresno delo, bi lahko sklepali, da se tako sproščajo ventili, a to še zdaleč ni opravičilo.

6. Marketing in komunikacije: 6 %

Strokovnjaki za trženje in komunikacije so se uvrstili na šesto mesto najpogostejših poklicev moških, ki varajo. Morda se ljudje, ki dobro komunicirajo in prodajajo zgodbe, lažje izognejo zasliševanju partnerja ali pa njegovi sumničavosti.

5. Finance: 8 %

“Le” 8 odstotkov moških, ki dela v financah, skače čez plot. Za službo, ki je prav tako precej stresna, bi morda pričakovali nekoliko večji odstotek.

4. Maloprodaja & gostinstvo: 8 %

Med nezveste moške sodi tudi 8 odstotkov tistih, ki delajo v maloprodaji in v gostinstvu. V tem poklicu ustvarja 9 odstotkov žensk, ki so nezveste, kar pomeni, da sta spola tukaj precej izenačena.

3. Podjetništvo: 11 %

Podjetniki so na tretjem mestu z 11 odstotki, enako število odstotkov je tudi ženskih podjetnic.

2. Informacijska tehnologija (IT): 12 %

IT-jevci veljaljo za sramežljive, a glede na podatke spletnega mesta Ashley Madison temu še zdaleč ni tako. V tem poklicu dela kar 12 odstotkov moških, ki varajo!

1. Obrtne dejavnosti (vodovodarji, električarji, itd.): 29 %

Obrtne dejavnosti so se uvrstile na vrh seznama! Zanimivo pa je, da na tem področju delujejo “le” 4 odstotki žensk, ki skačejo čez plot.

Če vaš partner dela na katerem od teh področij, ni potrebe za paniko – na to, ali bomo varali ali ne, vpliva preveč dejavnikov in zelo težko bi pokazali s prstom le na eno samo stvar. “Samo zato, ker neke študije kažejo, da so nekateri bolj nagnjeni k varanju, še ne pomeni, da bodo varali vsi, ki si delijo enake lastnosti,” je za Bustle pvedal svetovalec za razmerja Jonathan Bennett. “Ali bomo varali ali ne, je odvisno od večih faktorjev, ki presegajo biologijo. Kar nekaj teh dejavnikov so moralne vrednote, pogled na zvestobo in celo moč volje.”

Seveda obstaja več različnih razlogov, zakaj pridejo do varanja. Toda opazovanje vzorcev, kdo se bo odločil za varanje, je koristno, in če so nekateri poklici res bolj nagnjeni k skakanju čez plot, lahko morda nadaljne raziskave pomagajo ugotoviti, zakaj je temu tako!

shutterstock_1067477207 Tvoji možgani potrebujejo točno toliko seksa shutterstock_590708636 (1) 10 stvari, ki jih morata rešiti v prvem letu veze, da bi slednjo obdržala shutterstock_589708973 Skrivoma fantazira, a ti ne bo povedal: zaradi teh 3 fantazij bo ponorel shutterstock_1428094196 Tako ga nikoli ne boš osvojila: 3 napake, ki jih na zmenkih delamo vsi · ·