Izboljšali bodo vajino razmerje: 7 vrst prepirov, ki jih imajo vsi pari
V zraku · odnosi

Prepiri niso prijetni, a so neizogibni – dobra novica je tudi ta, da vam lahko marsikdaj pomagajo, da dosežete spremembe in ponovno prižgete iskrice v razmerju. To je 7 vrst prepirov, ki jih imajo vsi pari. Sta jih tudi vidva imela?

Vsi se prepiramo s svojimi partnerji – tudi tisti, ki so videti na družbenih omrežjih kot uliti drug za drugega.
Pomembno oznanilo: prepiri so dobri! Seveda ni vsak konflikt dober in zdrav, vendar so prepiri v primeru pravega reagiranja odlična izhodiščna točka, da prevetrita vajino razmerje.
Spodaj vam predstavljamo 7 vrst prepirov, ki jih imajo vsi pari in ki predstavljajo odskočno desko, da tudi vidva izboljšata vajino razmerje.

7 vrst prepirov, ki jih imajo vsi pari:

Prepir zaradi telefona

Telefoni so se zažrli v vse sfere našega življenja – celo v ljubezen. Mladi jih poznajo že od rojstva, zato so telefoni v njihovem življenju praktično nepogrešljivi. Čeprav prinašajo marsikaj dobrega, jih velikokrat tudi odvrnejo od pomembnih stvari.
Čas, ki ga preživita na telefonih, je čas, ki ga ne namenita drug drugemu. Omejita uporabo telefona na nujne opravke in se posvetita drug drugemu.

Pretiravanje s kariero in delom

Mladi pari se pogosto prepirajo zaradi tega, ker eden od partnerjev preveč časa posveča karieri in delu … posledično pa se drugi počuti zapostavljenega. Ko se vam kariera komaj začenja sestavljati, je težko najti ravnotežje med delom in ljubeznijo – pa vendar se poskusita dogovoriti za kompromis, ki bolj ali manj ustreza obema.

Pospravljanje

Pari, ki živijo skupaj, se neizogibno srečajo tudi s težavami, ko so njune predstave o pospravljenjem domuneskladne. Če se znajdeta v takšni situaciji, vama ne preostane drugega kot iskanje kompromisov in postavljanje pravil, ki se jih držita oba.

Občutek zanemarjenosti

Če se počuti nekdo v odnosu zanemarjenega, ni pametno odpirati vprašanje, ali ima pravico za takšne občutke ali ne, temveč prisluhniti, da je takšen občutek resničen in boleč … in je treba najti rešitev.

Kontakt z bivšo ljubeznijo

Duh bivše ljubezni je še posebej na začetku zveze lahko za marsikoga ogrožujoč. Normalno je, da se zaradi tega kdaj sporečeta, a naj vama ne preide v nezdravo navado.

Pomanjkanje spolnosti

Na začetku zveze je pogosto za marsikoga vse čudovito. Odmaknjena sta od tegob vsakdanjega življenja in živita le za to, da se lahko dotikata drug drugega – vse ostalo je le šum v odzadju. Slej ali prej se bosta morala soočiti z vsakdanjimi tegobami in takrat se pogosto zgodi, da je spolnosti manj (in je ni). To vaju lahko zmoti in se začneta prepirati. Nasvet: MINILO BO!

Prihodnost zveze

Del resnih odnosov je tudi to, da pridejo obdobja, ko eden od partner dvomi v zavezanost in resnost drugega partnerja. To je lahko zastrašujoč občutek in pomembno je, da se o tem pogovorita in ugotovita, kakšne so vajine predstave o prihodnosti vajine zveze. Če prihodnosti ni, vesta, kaj vama je za storiti!

Enkrat bo minila bolečina: toliko časa potrebuješ, da preboliš bivšega partnerja Enkrat bo minila bolečina: toliko časa potrebuješ, da preboliš bivšega partnerja Ko umrejo starši: 7 stvari, ki se za večno spremenijo v tvojem življenju Ko umrejo starši: 7 stvari, ki se za večno spremenijo v tvojem življenju cover-soulmate Verjameš, da lahko najdeš sorodno dušo? Znanost ima odgovor! cover-love 7 zvrsti ljubezni – meniš, da poznaš vse?!