Jeep Wrangler 6X6 Loco Hauk
Utrip mesta · mobilno

Videli smo že kar nekaj Jeepov, ki so bili predelani na takšen ali drugačen način. Prepričani smo bili, da smo videli že vse, a nas je presenetil Loco Hauk, ki za pogon uporablja kemijsko spojino H2O.

Seveda gre v tem primeru za vodo, oziroma vodno paro. Jeep Wrangler, z vzdevkom Loco Hauk, prihaja iz Chambersburga, iz zvezne države Pensilvanija. Tam boste našli podjetje Hauk Designs, ki se ukvarja s predelavo avtomobilov, večinoma terenskih.

Loco oziroma ‘nori’ je del imena, ki se nanaša predvsem na nevsakdanji pogon in tri pare koles Jeepa Wrangler. Gre za parni motor, ki je povezan preko 6-stopenjskega ročnega menjalnika. V tem primeru ima prednost sam projekt in njegova izvirnost, učinkovitost motorja pa je med zadnjim, na kar so bili pozorni ob predelavi.

Učinkovitost parnega motorja je namreč naravnost smešna. Na voljo imamo 208-litrski rezervoar za vodo, ki zadostuje za 2,4 kilometra dolgo pot, pa še to pri hitrosti med 48 in 56 kilometri na uro. S takim tempom bi porabili ogromno časa, preden bi sploh lahko izkoristili možnost šestkolesnega pogona.

Če vas je Loco Hauk navdušil, ga zdaj lahko tudi kupite. Na žalost brez parnega motorja, saj se je le ta vrnil v muzej, ki je posvečen parni tehnologiji. Nakup bo zanimiv predvsem tistim, ki bi vanj vgradili kakšen ‘odštekan’ motor in se podali na noro terensko avanturo. Možnosti torej obstajajo, kako pa bo svojo zgodbo zaključil Loco Hauk, pa bomo še videli.

Galerija slik – Jeep Wrangler 6X6 Loco Hauk

Jeep Wrangler 6X6 Loco HaukOdpri galerijo

Koenigsegg Regera Carbon Koenigsegg Regera Carbon: karbonsko ‘obarvana’ zverina McLaren 720S Spider McLaren 720S Spider: revolucija odprte strehe BMW Aurora BMW Aurora Concept: drzno oblikovana Aurora Škoda Scala Škoda Scala: povsem zasenčila svojo predhodnico · · · · ·