Najbolj osupljivo dejstvo o vesolju.
V zraku · buzz buzz

Ko se kdaj ponoči ozremo v nebo, se običajno zavedamo le, da smo del vesolja in da smo v vesolju. A precej osupljivejše je dejstvo, da je vesolje v nas. Zato, ko zrete v nebo in se počutite majhne- ker ljudje smo pač majhni, vesolje pa neskončno veliko- bi se v resnici morali počutiti velike, ker so naši atomi prišli iz zvezd. Iz zvezd, ki so ob raztreščenju kot regrat, ki ga ”upihnemo”, raztresle svoje jedro po galaksiji. Jedro bogato s kisikom, ogljikom, dušikom in ostalimi sestavinami pomembnimi za življenje.

Eden najpriljubljenejših astrofizikov Neil deGrasse pravi, da je najbolj osupljivo dejstvo o vesolju, da je vesolje v nas. To, da so atomi in elementi, ki sestavljajo človeško telo, prišli iz zvezd, ki so nekoč živele galaksije proč, ustvarja posebno vez med nami in vesoljem. In to je tudi tisto k čemer v življenju vseskozi stremimo. Želimo biti povezani, pomembni oziroma relevantni in imeti občutek, da smo aktiven del dogajanja okoli sebe. Samo preverite svoje Facebook aktivnosti.

PREBERITE ŠE: Kakšna bi bila zastava planeta Zemlje?

Več o vesolju, atomih, zvezdah, perspektivi in človeku pa v zanimivem video posnetku, ki vam bo dal svež pogled na svet in življenje nasploh.

vir: YouTube printscreen Eksperiment: kako je živeti brez pametnega telefona en teden? Zastava planeta Zemlja Kakšna bi bila zastava planeta Zemlje? Louis-Vuitton-AW11-02 Forbes 2015: 10 največ vrednih modnih znamk Kava Dark Matter Najbolj kul pakirana kava Dark Matter ·