caju-gomes-390375-unsplash
Utrip mesta · zdravje & lepota

Kako presedlati in zamenjati rutino nege kože, ko se poslavlja poletje in vstopa jesen? Pripravili smo nekaj zamenjav v negi, ki bi jih med prehodom letnih časov morali upoštevati ljudje z vsemi tipi kože. Da bi bile stvari nekoliko lažje, smo pobrskali za nasveti, s katerimi bo vaša koža videti osupljivo.

V poletnih mesecih se koža znoji, zato so pri negi kože v ospredju izdelki za preprečevanje mastenja kože. Še pomembnejša je krema z ZF, zračni in lahki losjoni, vlažilci kože ter seveda občasne maske z aloe vero. Ko se bliža jesen in zima, pa se nega kože spremeni, saj želimo kožo čim bolj nahraniti in jo ohraniti svežo. Kakšni izdelki nam lahko pri tem karseda pomagajo?

Proti razpokanim ustnicam

Hladnejše vreme pomeni, da je naša koža bolj suha in zato je večja verjetnost, da se lušči, še posebej, če smo v poletnih mesecih nanašale preveč mat rdečil za ustnice. Najprej je zato dobro opraviti piling za ustnice, nato pa nanesti pravi balzam za ustnice, ki jih bo vlažil.

Brisalec podočnjakov

Poletne lenobnosti je konec. Jesen prinaša nove obveznosti in skoraj vsakdo med nami doživi premike v urnikih. Če vaš urnik zahteva, da greste pozneje spat in se zgodaj zbudite, potem morate poskrbeti, da imate pri sebi obnovitveni gel za oči, ki vlaži in zmanjša videz podočnjakov. Pred spanjem ga uporabite, če želite izkoristiti njegove prednosti v boju proti staranju kože, in zjutraj pred ličenjem, če želite gladko kožo okoli oči.

Takojšen spodbujevalec sijoče kože

Ker je jeseni sijočo kožo nekoliko težje doseči, lahko to dosežete s pomočjo pravih izdelkov, kot so na primer obrazne maske za sijaj, ki lahko v samo 15 minutah kožo revitalizirajo in jo naredijo sijočo.

Podaljšan poletni porjaveli videz

Tiste, ki želite poleg sijoče kože še nekaj rjavega tena, lahko posežete po samoporjavitvenih meglicah za obraz. Izberite lahke in vlažilne meglice, ki bodo ustvarile naraven videz.

Vzdrževalci prožnosti kože

Z jesenjo prihajajo hladnejši dnevi in bolj suh zrak, zato se lahko hitro pojavi  dehidrirana koža brez leska. Izbira boljšega vlažilca kože je bistvena, da koža ostane nahranjena (tako na obrazu kot na telesu).

Popolni vlažilec

Zakaj se odločiti za lahko, a polno vlažilno kremo? Ker imate popolno svobodo, da eksperimentirate s serumi, olji in dodatki, ne da bi imeli na koži težek občutek. Ko vaša koža potrebuje nekaj več ljubezni, ker jo je hladno vreme izsušilo, posezite po kakšnih koncentratih v ampulah.

Če imate izjemno mastno ali pa zelo suho kožo, izberite izdelke s previdnostjo, saj vsak izdelek ne ustreza vsem tipom kože. Kljub temu pa bi morali zgornji nasveti večini zagotoviti nahranjeno in sijočo kožo tudi jeseni.


ceguera-1 S pomočje te optične iluzije boste ugotovili, ali so vaše oči zdrave shutterstock_710814895 Znanstveniki so našli zvrst glasbe, ob kateri boste takoj zaspali Najboljša vadba za izboljšanje razpoloženja je lažja, kot si mislite. Najboljša vadba za izboljšanje razpoloženja je lažja, kot si mislite parfumi Najljubši parfumi slavnih žensk · · · · ·